Læge voldtog mindreårige

Voldtægt mod mindreårige piger og pengeafpresning. Det er blot to af de i alt 77 alvorlige anklager, som en norsk helikopterlæge nu er tiltalt for

En bizar og uhyre grov kriminalsag ryster i disse dage Norge.

I byretten i norske Hedmark oprulles nu en opsigtsvækkende sag mod en overlæge, der tillsyneladende har et alenlangt og bredt synderegister - det skriver bl.a. norske VG.

Anklageskriftet mod den 39-årige mand rummer således i alt 77 punkter - om alt fra sex mod mindreårige og børneporno til pengeafpresning og trusler. Og i følge anklageskriftet er forbrydelserne foregået fra 2004 og fremefter.

Lægen er mere konkret tiltalt for gentagne gange, at have haft samlege med en mindreårig pige.

Han har også truet fem andre unge piger - i alderen 12 til 17 år - til så grove seksuelle ydelser, at anklagemyndigheden sidestiller disse med voldtægt.

Desuden har han bl.a. afpresset en mangemillionær for 400.000 kr.

Lægen blev pågrebet af politiet den 23. oktober 2010, mens han arbejdede på Norsk Luftambulances base i Dombås. Og omtales derfor i medierne som 'helikopterlægen'.

Sagen netop startet
Byretten i Hedmark påbegyndte mandag den omfangsrige sag. Her gav helikopterlægen sin version af de forhold, der nu er endt op i et 77 punkter langt anklageskrift.

Den anklagede læge benægtede stort set alle anklager.

Dog erkendte han, at han gentagne gange havde kontaktet og derefter forledt over 20 mindreårige piger til at sende ham nøgenfotos af dem selv - ofte havde billederne tilmed grov seksuel karakter.

Politiet har da også fundet hundredevis af fotos af unge norske piger på fire PC'ere og i alt 11 mobiltelefoner, som tilhører overlægen.

Lægen forklarede i retten, at han fandt de fleste af sine pigeofre i aviser eller på nettet. Og de fotos han fik den ene pige til at sende ham, brugte han så til at forlede og narre den næste pige. På samme vis fortsatte han så fra pige til pige.

Sagen har rystet det ellers så klippefaste Norge i dets grundvold - og følges derfor intenst i medierne.