Lors Doukaev skyldig i terror

Bombemanden fra Hotel Jørgensen er netop blevet kendt skyldig i forsøg på terrorisme

Lors Daokaev er skyldig i forsøget på at sende en bombe til Jyllands Posten.(politifoto)
Lors Daokaev er skyldig i forsøget på at sende en bombe til Jyllands Posten.(politifoto)

Den 25-årige tjetjener Lors Doukaev er blevet kendt skyldig i forsøg på terrorisme.

Det har et nævningeting i Københavns Byret netop afgjort efter fem dages retssag.

Lors Doukaev har under retssagen nægtet at have udtænkt terrorplaner mod Jyllands-Posten eller mod Danmark i det hele taget, men påstået at han blot var i København på turistbesøg. Han medbragte en skarpladt pistol og en hjemmekonstrueret bombe for at kunne forsvare sig selv mod tjetjenere, som jager ham.

En påstand som nævningetinget altså ikke troede på.

Retten: Lors utroværdig
Retten lagde vægt på, at han brugte flere falske identiteter - blandt andet havde han maskeret sig bag jakkesæt, briller og hat, da han købet remedier til at sende bomben i på posten - og desuden, at han medbragte en bombe og en pistol.

Retsformanden sagde også, at et kort med Jyllands Postens adresse og kriminalteknikernes forklaring om, at bomben var helt færdigkonstrueret, var med til at bevise Lors Doukaves skyld. Endvidere fundet af en harddisk med islamisk propaganda på Doukaevs computer i Liège.

Retten lagde derfor til grund, at tjetjeneren havde til hensigt at dræbe den person, der åbnede brevbomben.

Nævningetinget afviste desuden Lors Doukaevs forklaring om, at han søgte efter Jyllands-Postens adresse på en computer, fordi han ville søge arbejde, som utroværdig.

Tog dommen afslappet
Lors Doukaev tog skyldig-kendelsen helt roligt og tilbagelænet.

Inden skyldig-kendelsen blev afsagt sad han afslappet og rolig i retten iført sin læderjakke og med tilbagestrøget hår og smilede til sin tolk, mens han ventede på forsvareren, der var lidt forsinket.

Efter skyldig-kendelsen ønskede Lors Doukaev ikke at sige noget. Han skulede bare stift, da ekstrabladet.dk spurgte ham.

Hans forsvarer Niels Anker Rasmussen sagde, at Lors Doukaev blot havde spurgt 'skal jeg også være her i morgen ?' når retten tager stilling til straffen.

Læs også:Anklager: Doukaev er utroværdig

Læs også:Forsvarer: Der er ikke bevis for terror

Den fransktalende bombemand havde i første omgang konstrueret en bombe skjult i en ringeklokke, som ifølge anklageren skulle bruges mod Jyllands-Postens lokaler på Kongens Nytorv. Men siden Doukaevs sidste besøg i København flyttede avisen til Rådhuspladsen. Derfor måtte den 25-årige bombemand sadle om og i stedet skjule bomben og de op ved 1000 stålkugler som en brevbombe - maskeret i et Nintendo-spil.

Straffen kommer i morgen
Det var dog under denne ombygning af bomben på Hotel Jørgensens toilet, hvor han opholdt sig i knap 40 minutter, at bomben sprængte og sendte Lors Doukaev på flugt gennem Ørstedsparken.

I retten har tjetjeneren samtidig hævdet, at han udelukkende googlede Jyllands-Posten på nettet, for at hjælpe en japansk ven, han havde mødt i København, med at finde arbejde. Hvorfor adressen til avisens redaktion i Viby stod nedfældet på et turistkort over hovedstaden, har man dog ikke fået forklaringen på.

Læs også:Det havde Lors i tasken

Selve straffen bliver først udmålt i morgen. ekstrabladet.dk følger sagen fra morgenstunden.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Jonas Skov Nielsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen