Asylansøger hånede retten

En algiersk asylansøger svarede modvilligt på anklager mod ham om voldtægt, røveri og en stribe af lommetyverier

Den 15-årige blev angiveligt voldtaget af asylansøgeren ved spor 11-12 på Københavns Hovedbanegård tidligt om morgenen.(Foto: Niels Christensen/Polfoto)
Den 15-årige blev angiveligt voldtaget af asylansøgeren ved spor 11-12 på Københavns Hovedbanegård tidligt om morgenen.(Foto: Niels Christensen/Polfoto)

Med armene lagt over kors, en mørkeblå t-shirt, sandfarvede bukser og kondisko på satte en 29-årig algiersk asylansøger sig på anklagebænken i Københavns Byret i dag.

Ifølge politiets anklageskrift har han hele 16 kriminelle forhold på sin samvittighed. Angiveligt har han op til flere gange opereret som lommetyv i København, lavet et enkelt groft røveri, men også voldtaget en 15-årig pige på baneterrænet ved spor 12 på Københavns Hovedbanegård og efterfølgende stjålet hendes mobiltelefon.

Den 29-årige, der boede i Sandholmlejren, risikerer en hård fængselsstraf og udvisning. Han nægter alt.

Svarede igen
Anklager Bettina Wøldike spurgte ved hvert af de 16 forhold, hvor algieren opholdt sig, da forbrydelserne blev begået.

- Hvilken ret har du til at spørge mig, hvad jeg lavede den dag? spurgte han.

Han havde ellers sagt til sin forsvarer, at han gerne ville besvare spørgsmål i retten. Derfor havde retten også indkaldt en tolk, som oversatte fra fransk til dansk.

Da anklageren ville vide, hvordan det kunne være, at han havde op til flere forskellige mobiltelefoner på sig, når han blev anholdt, løftede han sit toneleje:

- Jeg ved ikke, hvad der foregår i dette land? Hvad spørger mig du præcist om? Stil klare spørgsmål. Du siger jo bare, at jeg er skyldig, men hvor er beviserne? ville han vide.

- Nej, lade være med at oversætte det, som jeg lige har sagt, bad den anklagede algieren henvendt til tolken, som dog på dommerens opfordring oversatte hele smøren.

Havde ikke sex
Den 21. oktober sidste år tvang den 29-årige ifølge tiltalen en 15-årig pige til oralsex, voldtog hende og flygtede med hendes mobiltelefon. Det nægtede han i dag.

Anklageren foreholdt den tiltalte hans tidligere forklaring fra politirapporten, hvor han var citeret for at forklare:

- 'A (red. pigen) startede med at sutte pik på afhørte, og efterfølgende havde afhørte analsamleje med hende.'

- Jeg vil gerne ændre min forklaring. Jeg har ikke haft sex med hende, lød det nu fra asylansøgeren.

Han indrømmede dog at have mødt pigen, som angiveligt havde indledt en samtale med ham ved at spørge om en cigaret.

Vil ikke møde i retten
- Vi har fundet DNA på dit lem, som med 59.100 ganges sandsynlighed tilhører pigen, fortsatte anklageren.

- Du siger jo hvad som helst, men hvor er beviserne? Jeg vil ikke sige mere i retten - kun at jeg er uskyldig, sagde den tiltalte henvendt til anklageren.

To gange måtte dommeren afbryde retssagen, så forsvarer Jacob Kiil kunne tale med sin klient.

- Jeg ønsker ikke at møde i retten mere. Jeg har ikke lyst til at spilde min tid her, bekendtgjorde algieren efter pausen, mens han nulrede sig i skægget.

Anklageren ønskede dog, at han skulle være til stede den sidste retsdag under selve dommen. Dette blev accepteret af algieren, som slipper for at møde i retten under vidneafhøringerne.