Søminen ryddet for BZ'ere

Ved en aktion tidligt mandag morgen blev Søminen på Christianshavn ryddet for unge BZ'ere

Politiet har ryddet Søminedepotet på Christianshavn, som lørdag blev besat af 800 unge mennesker.

Det fortæller vicepolitiinspektør ved Københavns Politi Rasmus Bernt Skovsgaard.

- Der var i alt 11 personer. De er blevet sigtet efter straffeloven og kan forvente en bøde på 1500 kroner. De har forladt stedet, og vi er ved at fjerne alt fra campingvogne til mad, siger han og fortsætter:

- Der har ikke været problemer eller ballade, og grunden er nu tom.

De unge aktivister ankom lørdag ved 16-tiden til det til det tomme Søminedepotet på Refshalevej bag Christiania i København.

De gik gennem de plasticbånd, der udgjorde en afspærring ind til grunden. De gik ind på grunden og ind i den tomme bygning, hvor de gav sig til at fjerne træplader, der var sat op for vinduerne. Dermed besatte de grunden.

Politiet er stadig talstærkt til stede på grunden, hvor de nu er ved at rydde de unge BZ'eres ting sammen.

- De går rundt og piller de ting ned, som aktivisterne har bygget op gennem weekenden, fortæller Ekstra Bladets fotograf på stedet.

Formålet med aktionen var ifølge aktivisterne at åbne Søminedepotet, som ejeren har ladet stå ubenyttet hen siden 2008. De unge ønsker at bruge området som et fristed, så længe det står tomt.

Alligevel har Dansk Folkeparti (DF) tidligere krævet, at justitsminister Lars Barfoed (K) gik ind i sagen om aktivisterne. De har bedt ham indskærpe overfor Københavns Politi, at de har pligt til at rydde Sømine-grunden for ulovligt indtrængende.

Ved du noget om aktionen så tip os på 1224@eb.dk

1 af 3 (Foto: Jakob Jørgensen)
2 af 3 (Foto: Jakob Jørgensen)
3 af 3