Tavshed fra spansk politi

Hverken den danske konsul eller udenrigsministeriet har hørt fra spansk politi, siden en dansk kvinde i går blev anholdt efter drabet på sin kæreste

Drabet skete her på Sunwing Resort Fañabé på Tenerife. (Foto: Spies.dk)
Drabet skete her på Sunwing Resort Fañabé på Tenerife. (Foto: Spies.dk)

En 38-årig dansk kvinde blev lørdag anholdt sammen med en 38-årig ven i forbindelse med drabet på kvindens jævnaldrende kæreste på Spies hotellet Sunwing Resort Fañabé på Tenerife.

Spansk politi har lukket helt i efter drabet, og hverken den danske konsul på ferieøen eller udenrigsministeriet har hørt fra politiet siden anholdelserne.

Det er derfor endnu uvist, om kvinden og vennen bliver sigtet for drab, eller om de blot tilbageholdes som et led i efterforskningen.

- Hvis de er sigtet, skal de stilles for en dommer, men foreløbig er de ifølge mine oplysninger tilbageholdt for at være til disposition for efterforskningen, siger den danske konsul på Tenerife, Merete Stage-Jantzen, til ekstrabladet.dk.

I udenrigsministeriet forventer den vagthavende i Borgerservice, at spansk politi først vil udtale sig i sagen mandag.

- Det skete på et uheldigt tidspunkt i forhold til det spanske politi, så vi forventer først at få nye oplysninger i morgen, siger vagthavende.

Den 38-årige mand blev fundet død af knivstik natten til lørdag, og umiddelbart efter blev mandens kæreste og ven, der boede i en nabolejlighed, anholdt.

Ifølge Torben Andersen, der er kommunikationschef i Spies, ringede kæresten ned og fortalte, at der havde været et uheld med en kniv, og bad om en ambulance.

Manden havde angiveligt to knivstik, og spansk politi efterforsker sagen som et drab.

ekstrabladet.dk har forgæves forsøgt at få en kommentar fra spansk politi.

Ved du noget om drabet på den spanske ferieø? Skriv til 1224@eb.dk eller sms/mms til 1224 (det koster almindelig sms-takst)