Dykker finder hoved i havet

En dansk dykker har fundet et hoved i vandet ud for Mandal i Norge. Det stammer sandsynligvis fra en af de tre danskere, der savnes efter en drukneulykke i august

Danskernes båd blev fundet drivende i vandet efter ulykken.(privatfoto)
Danskernes båd blev fundet drivende i vandet efter ulykken.(privatfoto)

I havet ud for Mandal i Norge gjorde den danske dykker Dennis Guldhammer, 37, lørdag et makabert fund. På 25 meters dybde fandt han et hoved og flere knoglerester, der lå spredt over et større område på havbunden.

Politiet i Norge mener, at ligdelene sandsynligvis stammer fra en af de tre danskere, der stadig savnes efter drukneulykken ved Mandal den 18. august sidste år.

Seks unge fra Aarhus sejlede ud i en stor jolle for at fiske, men blev overrasket af hårdt vejr. Påhængsmotoren løb tør for benzin, og jollen kæntrede, da den blev ramt af en brådsø.

Fire af vennerne forsvandt i havet, mens de to 24-årige Søren Thuesen og Niels Højlund reddede sig i land på et klippeskær.

Søren Thuesen begav sig derefter heltemodigt ud på en syv kilometer lang svømmetur via flere småøer til fastlandet, og fik slået alarm 10 timer efter ulykken.

Den 6. september blev liget af den 22-årige Nikolaj Munk Nielsen fundet af en fisker, mens de tre andre har været savnet siden ulykken.

Endnu ikke identificeret
Nu tyder alt på, at én af de savnede er fundet, og at hans familie kan få vished. Men der kan gå flere dage før liget er identificeret.

- Norsk politi mener, at det er en af de savnede danskere, som jeg fandt. Det skyldes positionen, og ligets tilstand, siger dykker Dennis Guldhammer.

Han er i Norge sammen med 17 andre danskere fra dykkerklubberne ScubaGear og Den Mobile Dykkerskole for at træne i ’teknisk dykning’, hvor dykkerne skal ned på mindst 100 meters dybde.

- Vi var seks ude for at dykke udenskærs ved Mandal i det område, hvor danskerne forsvandt. Jeg var nede på 25 meters dybde, hvor jeg først fandt nogle knoglerester. Der var udmærket sigt, cirka 20, meter, så jeg brugte en undervandsscooter til at afsøge området nærmere, fortæller Dennis Guldhammer.

Tog hovedet med i gummibåden
Lidt efter fandt danskeren et hoved og dele af en underkrop. Han gemte knoglerne af vejen på havbunden, så de ikke ville blive spredt mere, og tog hovedet med op til gummibåden.

- Det var i ret dårlig stand, men jeg vil alligevel mene, at man både kan tage dna-prøver og tandstatus fra kraniet, siger Dennis Guldhammer. Han tog også nogle tøjstumper med.

Han markerede positionen med en bøje, sejlede ind til land med hovedet, og ringede til politiet.

Senere på dagen sejlede Dennis Guldhammer igen ud til positionen sammen med politiet i forsøget på at bjærge knoglerne og undersøge området med vandscootere for flere lig.

1 af 2 Niels Højlund (tv) og Søren Thuesen (th) overlevede kæntringen, mens deres fire venner forsvandt i dybet.(Foto: Casper Dalhoff/Polfoto)
2 af 2 Danskernes båd blev fundet drivende i vandet efter ulykken.(privatfoto)

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere