Hov, er det ikke  ...?

Jo - og han er bare ude fra fængslet og lufte sig lidt på gader og stræder

Stein Bagger smiler til Ekstra Bladets fotograf på Christianshavn efter en gåtur fra Gammel Strand. Kort efter forsvandt han i regnvejret. (Foto: M;ogens Flindt)
Stein Bagger smiler til Ekstra Bladets fotograf på Christianshavn efter en gåtur fra Gammel Strand. Kort efter forsvandt han i regnvejret. (Foto: M;ogens Flindt)

Svindleren Stein Bagger, der blev idømt syv års fængsel i den historisk store IT Factory-bedragerisag, har fået udgangstilladelse. Han var ude at lufte bentøjet i går på en gåtur fra Gammel Strand i indre København, forbi Christiansborg og ud til Christianshavn over Knippelsbro. Og han så ud til at nyde turen uden for fængslets mure. Ekstra Bladet erfarer, at Stein Bagger sidder i det lukkede statsfængsel i Vridsløselille.

Den smilende svindler modtog sin dom for under to år siden, og han havde før det siddet i varetægtsfængsel. Derfor har han allerede afsonet en pæn del af sin straf.

Det er uvist, hvilket ærinde den korthårede Bagger havde på Christianshavn. Han talte i mobiltelefon og smilede, da han genkendte Ekstra Bladets fotograf.

Arbejdspligt i fængslet
Normalt får indsatte i landets fængsler kun udgangstilladelse på hverdage, når det er yderst nødvendigt.

– Der skal være et helt klart formål med udgangstilladelsen. Normalt kan man kun få tilladelse hver tredje weekend, siger kontorchef Tina Ising fra Kriminalforsorgens klientkontor.

Der kan være undtagelser såsom lægebesøg eller skilsmisser, hvor den indsatte skal være til stede. Ellers er det svært at få udgangstilladelse uden for weekenden. Det skyldes, at man i fængslerne har en normal arbejdsuge, hvor de indsatte har pligt til at passe et arbejde inden for murene.

– Det er et led i normaliseringen, som skal vænne de indsatte til et almindeligt liv, ligesom de laver mad til sig selv og vasker deres eget tøj, siger Tina Ising.

Stjal kiropraktors stempel
I går lignede Stein Bagger imidlertid ikke en, der havde travlt med at komme hverken til læge eller hjem til fængslet, da han spadserede rundt på Christianshavn.

Han fik tidligere en dom på yderligere 60 dage under sit fængselsophold, da han stjal et stempel fra en kiropraktor, netop som han havde fået udgangstilladelse. I dommen blev der lagt vægt på, at Bagger havde til hensigt at skaffe sig ureglementeret udgang ved hjælp af kiropraktorens stempel.