Brixtofte løsladt

Farums tidligere rødvinskonge blev i går sat på fri fod - til samfundstjeneste

Brixtofte er hjemme igen. (Foto: Linda Johansen)
Brixtofte er hjemme igen. (Foto: Linda Johansen)

Peter Brixtofte er en fri mand, sådan da.

Han blev i går løsladt til samfundstjeneste fra Horserød Statsfængsel og har dermed - i hvert fald hvis han holder sig på den rigtige side af loven - siddet i en fængselscelle for sidste gang.

Det skriver B.T.

LÆS OGSÅ: Brixtofte har kurs mod ny retssag

Det sidste halve år af sin straf skal han udføre ulønnet samfundstjeneste på Diakonisestiftelsens Hospice på Frederiksberg. Det var her, hans far døde.

- Vores far havde en god tid der. Og det er Peters eget valg, at det er der, han skal afsone den sidste tid i samfundstjeneste, siger Brixtoftes bror, Jens Brixtofte, til avisen.

Brixtofte har tidligere udført samfundstjeneste på et hospice, da han i 2009 fik en del af sin straf overført til Sankt Lukas' Stiftelsens hospice.

Med løsladelsen fra Horserød i går er der nu endelig lys for enden af tunnellen for den tidligere Farum-borgmester, der i 2002 blev afsløret i omfattende magtmisbrug og tvivlsomme sponsorarrangementer.

Brixtofte har været gennem to retssager, og blev i hhv. 2006 og 2009 dømt for groft mandatsvig og embedsmisbrug, der blandt andet dækker over hans ekstravagante forbrug af dyr fransk rødvin i sin tid som bykonge.

Begge straffe på to gange to års ubetinget fængsel har han afsonet i Horserød Statsfængsel.