Myrdet far og søn skal hjem til Danmark

Tvist mellem danske og polske pårørende skiller ægtepar i døden

En tvist mellem de danske og polske pårørende har afgjort, at Benny Weiss ikke skulle begraves sammen med sin polske kone Alicja Weiss.
En tvist mellem de danske og polske pårørende har afgjort, at Benny Weiss ikke skulle begraves sammen med sin polske kone Alicja Weiss.

Den danske buschauffør Benny Weiss og hans søn Brian Weiss, der begge blev myrdet i deres hjem i Polen, skal bisættes i Danmark. Faderens polskfødte kone er blevet begravet i Polen.

De to danske ofre, der på makaber vis blev slået ihjel i deres hjem i Stettin i Polen i påsken, bliver sandsynligvis stedt til hvile i Danmark.

Den danske familie har angiveligt bedt om, at ligene af den 63-årige nordjyske buschauffør Benny Weiss samt hans 38-årige søn Brian Weiss bliver kremeret i Polen, hvorefter begge skal bisættes i Danmark, oplyser både danske og polske kilder uafhængigt af hinanden. Det danske konsulat i Polen skulle være blevet sat på sagen.

Det er tilsyneladende en tvist mellem de danske og polske pårørende, der har afgjort, at Benny Weiss ikke skulle begraves sammen med sin polske kone Alicja Weiss, der også blev myrdet, da en eller flere gerningsmænd i påsken trængte ind i parrets hjem.

Alicja begravet alene
Mens de to danskere endnu ikke er stedt til hvile, blev Alicja Weiss begravet i Polen lørdag.

Omkring 100 personer deltog i begravelsen, der fandt sted i den lokale kirke tæt på det myrdede ægtepars hjem i bydelen Dabie i Stettin. Deltagerne var hovedsageligt familie, venner og naboer, oplyser en polsk journalist til Ekstra Bladet.

Ifølge journalisten var ingen danske pårørende mødt op ved begravelsen. Alicja Weiss’ søn manglede tilsyneladende også.

Benny kunne lide at joke
Selv om danske Benny Weiss ikke blev begravet lørdag i Polen, blev han alligevel husket ved den polske begravelse.

Ifølge naboer, der deltog i begravelsen, var Benny Weiss vellidt. Han talte ikke særligt godt polsk, men var alligevel kendt for at være en spasmager, der kunne lide at joke.

Desuden var han kendt for at være yderst hjælpsom.