Nu bisættes Jacob

Den 20-årige Jacob Rosenkrantz de Neergaard, der blev dræbt i en trafikulykke, bisættes netop nu

Jacob bliver netop nu bisat. (Foto: Claus Bonnerup)
Jacob bliver netop nu bisat. (Foto: Claus Bonnerup)

Ulstrupbro Kirke ti kilometer øst for Bjerringbro er i disse minutter fyldt til bristepunktet.

Anledningen er bisættelsen af Jacob Rosenkrantz de Neergaard, som blev trafikdræbt på sin 20 års fødselsdag. Der er mødt så mange familiemedlemmer og venner op for at sige farvel til ham, at der ikke er plads til dem alle sammen i kirken.

Kørte ind i træ
Jacob Rosenkrantz de Neergaard og hans to venner, den 26-årige Steffen Staniok og den 21-årige Martin W. Christensen blev dræbt på vej hjem efter et diskoteksbesøg i Bjerringbro tidligt søndag morgen.

De havde fejret Jacobs 20-års fødselsdag hjemme hos hans forældre, og bagefter var de kørt i byen i vennen Martins Toyota Celica.

På vej hjem fra byen skred bilen ud på Busbjergvej, pløjede sig 50 meter gennem rabatten, inden den bragede ind i et birketræ.

Det var angiveligt vennen Martin, der førte bilen og mistede herredømmet over den. Politiet mener, at uopmærksomhed var årsagen til ulykken, hvor der gik ild i motorrummet, og branden udviklede sig med eksplosionsagtig hast.

Én overlevede
Ud over de tre venner som døde var der en fjerde kammerat i bilen, som nåede ud, inden bilen blev ædt op af flammer. Det var den 18-årige Sigurd Bjørn, som ikke har ønsket at tale med pressen om den forfærdelige ulykke.

Ifølge kriminalkommissær Mogen Brøndum fra Østjyllands Politi havde Sigurd ikke en chance for at bjærge sine tre kammerater:

- Han kunne intet foretage sig på grund af branden, fastslår han.