Paris vil ikke modtage Dutroux' eks-kone

Frankrigs justitsminister vil afvise at tage imod barnemorders kone, der blev dømt for at deltage i drab

Frankrig vil afvise at tage imod eks-konen til den pædofile belgiske barnemorder Marc Dutroux, Michelle Martin, hvis hun forsøger at komme til landet . (Foto: AP)
Frankrig vil afvise at tage imod eks-konen til den pædofile belgiske barnemorder Marc Dutroux, Michelle Martin, hvis hun forsøger at komme til landet . (Foto: AP)

Frankrig vil afvise at tage imod eks-konen til den pædofile belgiske barnemorder Marc Dutroux, hvis hun forsøger at komme til landet efter at være blevet løsladt fra fængslet, siger den franske justitsminister.

- For min part har jeg ikke til hensigt at sige 'ja', hvis de belgiske myndigheder beder om, at den 51-årige Michelle Martin kan komme i et fransk kloster, når hun forlader fængslet, siger justitsminister Michel Mercier.

Mercier understreger, at de franske myndigheder endnu ikke er blevet kontaktet af nabolandet om sagen. Et unavngivent fransk kloster siger, at det er gået ind på at tage imod Michelle Martin, men det kræver myndighedernes accept. Trods mange protester i offentligheden ventes den 51-årige kvinde at kunne forlade fængslet i denne uge.

Michelle Martin er mor til tre af den fængslede morders børn. Hun løslades, efter at hun fire gange har søgt om tidlig løsladelse for god opførsel i fængslet.

Dutroux blev dømt til fængsel på livstid efter at have bortført og voldtaget seks små piger, hvor af fire døde af sult i fangenskab. Hans hustru blev dømt for at have hjulpet ham med forbrydelserne.

Nyheden om at kvinden, der af mange anses for at være et monster, løslades, har vakt harme hos mange - ikke mindst blandt de efterladte til Dutroux' ofre.

- Hun er min datters morder, 15 år synes at være for lidt, siger Jean-Denis Lejeune, som er mor til den ene af to otteårige piger, som blev fundet døde i kælderen.

- Michelle Martin var lige så slem som Dutroux. Hun kunne have åbnet døren og givet dem vand. Vi lader et monster gå fri, siger hun.