29-årig anholdt for at skyde 18-årig

Politiet kræver 29-årig mand bag tremmer for knap tre måneder gammel skudepisode

Efter næsten tre måneders efterforskning bar anstrengelserne mandag frugt i arbejdet med at opklare sagen om et skyderi i Klodskov på Falster. Her blev en 18-årig mand skudt i benet den 19. februar.

- Her kort før middag har vi anholdt en 29-årig mand, som vi har sigtet i sagen. Han vil blive fremstillet i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling, siger vicepolitiinspektør Søren Ravn-Nielsen fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Ved skudepisoden blev den 18-årige ramt i låret og blev efterfølgende kørt på skadestuen. Her blev han hurtigt meldt uden for livsfare.

Offeret har ikke været samarbejdsvillig og har vægret sig ved at fortælle politiet om episoden. Derfor har Søren Ravn-Nielsen ikke noget klart billede af, hvad der ligger bag.

- Det er noget af det, som vi også skal i gang med at finde ud af nu, siger vicepolitiinspektøren.

Politiet vil mandag eftermiddag forlange dørene til retslokalet lukket af hensyn til den videre efterforskning i sagen.

- Det er endnu for tidligt at sige noget om, hvorvidt der skal ske flere anholdelser i sagen, men det kan vi ikke udelukke, siger Søren Ravn-Nielsen.

I det hele taget holder politiet kortene tæt ind til kroppen i sagen, og Søren Ravn-Nielsen vil heller ikke afsløre, hvordan man er kommet på sporet af den 29-årige mand, der i øvrigt i forvejen er kendt af politiet.

På det seneste har der været flere skudepisoder på Falster. Senest natten til fredag, da en 22-årig mand med tilknytning til rockermiljøet blev vækket af otte skud, der blev affyret gennem vinduet til hans stue.

Tidligere på året var det politiet, der var mål for en byge af skud. Det skete i marts, da politiet ville standse en mistænkelig bil. Gerningsmænd i bilen slap væk efter at have skudt mod politipatruljen.