Mand gav drink inden sex-overfald

22-årigt offer mødte par inden hun mistede bevidstheden, blev seksuelt misbrugt og næsten tæsket ihjel

Den forslåede og formentlig voldtagede kvinde blev fundet ved Helligåndskirken på Strøget i København. (Foto: Linette Jespersen)
Den forslåede og formentlig voldtagede kvinde blev fundet ved Helligåndskirken på Strøget i København. (Foto: Linette Jespersen)

Politiet leder netop nu efter den mand og den kvinde som natten til fredag mødte det 22-årige voldsoffer. Hun blev lørdag afhørt af politiet, men det er desværre ikke meget, kvinden kan huske fra den rædselsfulde oplevelse.

Dog kan kvinden fortælle, at hun gik fra et værtshus i Niels Hemmingsensgade til The Jane på Gråbrødre Torv i København.

Her faldt kvinden i snak med et par - en ca. 25-årig mand og en jævnaldrende kvinde - og manden gik på et tidspunkt i baren for at hente en drink til de to kvinder.

The Jane
Umiddelbart efter de havde drukket ud, besluttede de sig for at forlade The Jane. Da var klokken omkring 02, og her efter kan den 22-årige kvinde ikke huske mere.
Det næste hun husker er, at hun vågner op på hospitalet.

- Vi er meget interesserede i at høre fra alle, der var på The Jane og især fra det par, som talte med kvinden, siger efterforskningsleder Steffen Th. Steffensen fra Københavns politi.

Ofret taler dansk, men bedst fransk og engelsk. Hun stammer fra et andet europæisk land.

Politiet er nu ved at undersøge, om kvinden kan være blevet bedøvet med noget i sin drink.

Var i livsfare
- Det kan også være, at kvinden har sagt farvel til parret, og så er de gået hver til sit, og hun har mødt gerningsmanden, siger Steffen Th. Steffensen.

Den forslåede og formentlig voldtagede kvinde blev fundet ved Helligåndskirken på Strøget i København. Hun har været i livsfare. Der er ikke fundet sædrester på eller i kvinden, og politiet ved derfor ikke, om hun er blevet voldtaget.

Kvinden beskrives som 170 cm. høj, almindelig til buttet af bygning og med sort skulderlangt hår. Hun var iklædt en hvid top, sort trøje, mørke strømpebukser og mørke shorts. Hun bar en mindre taske og en hvid plastikpose, formentlig med en jakke i.

Par efterlyses
Parret beskrives begge som ca. 25 år gamle. Manden var iklædt jeans og t-shirt. Han havde mellemkort hår, var 185 cm. høj og robust af bygning. Kvinden havde langt lyst hår, var iklædt en sort-hvid kjole med et motiv. Hun beskrives som buttet og 170-175 cm. høj.

Det 22-årige offer blev fundet stærkt forslået, med blod i ansigtet og bart underliv. Hun var meget konfus.

Hun blev fundet på indersiden af den aflåste plads rundt om Helligåndskirken. Der var spor efter kamp på området.

- Umiddelbart tyder alt på, at der har været tale om en enkelt gerningsmand, siger efterforskningslederen.

Københavns politi kan kontaktes på 33141448.