Kirke-voldtægt: tog offerets tøj

Gerningsmanden til en formodet voldtægt ved Strøget i København tog offerets tøj, men smed det fra sig under flugten. Den 22-årige kvinde er voldsomt medtaget

Voldtægten skete bag muren mod Niels Hemmingsens Gade. Offerets tøj blev fundet i den modsatte ende af kirkepladsen.(Foto: Linette Jespersen)
Voldtægten skete bag muren mod Niels Hemmingsens Gade. Offerets tøj blev fundet i den modsatte ende af kirkepladsen.(Foto: Linette Jespersen)

Gerningsmanden der i nat overfaldt en 22-årig kvinde ved Helligaandskirken ved Strøget i København stak af med hendes tøj, men smed det fra sig på kirkepladsen under flugten.

Politiet mente tidligere på dagen, at gerningsmanden også tog kvindens Nokia 6300 mobiltelefon. Men i løbet af eftermiddagen fandt politiet mobiltelefonen på kirkepladsen.

Han løb med offerets bukser og trusser, men smed tøjet fra sig på kirkepladsen, hvor politiet har fundet det.

Politiet har endnu ikke kunnet afhøre den 22-årige kvinde, der er fra Nordsjælland. Hun er voldsomt medtaget, og har fået store mængder smertestillende medicin.

- Hun er meget fortumlet og forslået, siger efterforskningsleder Steffen Th. Steffensen til ekstrabladet.dk.

Flænger og fuge på halsen
Den 22-årige har fået en dyb flænge i panden efter stump vold. Hun har en 'fure' på halsen som om noget tøj har været strammet om hendes hals, og hun har voldsomme rifter i ansigtet, der muligvis stammer fra neglekrads.

- Gerningstidspunktet er mellem klokken 03 i nat og 05.43, hvor hun bliver fundet af to vidner, siger Steffen Th. Steffensen.

Selve gerningsstedet er på kirkepladsen bag muren til Niels Hemmingsens Gade. Der er fundet størknet blod på stedet, og ud fra størkningsgraden af blodet bedømmer politiets teknikere, at gerningstidspunktet er fra cirka klokken 03.

Hendes tøj blev fundet i den modsatte ende af kirkepladsen, hvor gerningsmanden havde smidt det fra sig.

Politiet har hårdt brug for vidner, der har set den 22-årige kvinde og/eller gerningsmanden eller mændene.

Tog hendes mobil
Hun beskrives som almindelig af bygning med mørkt, skulderlangt hår. Politiet mangler hendes Nokia 6300 mobiltelefon, som politiet formoder, at gerningsmanden har stjålet.

Politiet ved endnu ikke, om den 22-årige har været udsat for fuldbyrdet voldtægt, men det er en teori, fordi hun blev fundet med nøgen underkrop, mens hun havde tøj på overkroppen.

Politiet kender endnu ikke den 22-åriges færden natten til fredag, men formoder, at hun har været i byen i København. Hun virkede ikke beruset, da to forbipasserende fandt hende.

- Vi håber snart at kunne tale med hende, men hun har fået en del smertestillende medicin, siger politikommissær Steffen Th. Steffensen.