Bombetrusler mod politi i København

København udsat for bombetrulser: Flere offentlige bygninger - politikontorer og ambassader - i København er i dag udsat for bombetrusler

Der er bl.a. bombetrusler mod politiet. Arkivbilledet her er af Politigården i København. (Foto: Jens Dresling)
Der er bl.a. bombetrusler mod politiet. Arkivbilledet her er af Politigården i København. (Foto: Jens Dresling)

Der er mandag til eftermiddag indgivet en bombetrussel mod flere offentlige bygninger i København. Bombetruslen, som angiveligt skulle være fremsendt til politiet på en e-mail, er rettet mod samtlige politikontorer og flere konkrete, navngivne ambassader i hovedstaden. Det erfarer ekstrabladet.dk.

Ifølge ekstrabladet.dk's oplysninger er betjente i København blevet underrettet internt om at være meget opmærksomme på, hvad der rører sig i gadebilledet. Bombetruslen kommer i kølvandet på amerikanske styrkers drab på terrorlederen Osama bin Laden. Både hos Københavns Politi og hos PET er man orienteret om bombetruslen og i færd med at undersøge sagen til bunds.

Gælder hele ugen
- Det er korrekt, at vi har modtaget en mail i løbet af mandagen, hvor der står, at man må forvente, at der i løbet af ugen vil sprænge bomber på politistationer i København, siger Lars Chr. Borg, pressetalsmand ved Købehavns Politi.

Det, der refereres til, kan sagtens være angrebet på Al-Qaidanetværkets øverste.

SE WEB-TV: HER BLEV BIN LADEN DRÆBT

Han siger, at politiet ikke er gået i panik over at modtage mailen.

- Vi har underrettet de relevante myndigheder, herunder Politiets Efterretningstjeneste, siger han.

I mailen, står der også, at ambassader i København vil være blandt mål.

- Vi hæver naturligvis øjenbrynene, når vi modtager sådan en trusselsmail. Men vores sikkerhedsniveau er i forvejen ganske højt.

En af politiets opgaver nu er at finde ud af, hvem der har sendt mailen, om den trussel, den repræsenterer er relevant.

- Helt generelt, så vil man, når der sker noget som det med Osama bin Laden, være folk, der sender den slags mails ud. Om dette er sådan en mail, ved jeg ikke. Nu skal det undersøges til bunds, siger Lars Chr. Borg.