Politiet får fangstkvoter på bander

Nyt målkrav til politiet: Mindst 250 rockere og bandemedlemmer skal altid sidde i fængsel landet over

Som sit seneste skridt for at stække bandekonflikten indfører politiet nu kvoter for, hvor mange bandefolk og rockere der altid skal sidde fængslet.

- Det nye er, at vi fra i år har sat tal på, som betyder, at der til enhver tid skal sidde minimum 250 personer inde fra de hårdeste grupperinger, siger politinspektør i Rigspolitiet Kim Kliver.

Hver sjette skal spjælde den
De 250 personer svarer til, at godt hver sjette bandemedlem eller rocker altid skal være væk fra gaden. Og grunden til politiets håndfaste mål er ifølge Kim Kliver klar:

- Med det her viser vi, at vi godt tør lade os måle på resultatet af vores arbejde, så vi bliver så effektive som muligt, siger han.

' Helt bagvendt'
Formanden for Landsforeningen af Forsvarsadvokater, Henrik Stagetorn, er skeptisk over for ordensmagtens nye påfund.

- Det er en helt bagvendt måde at gøre det på. Det rigtige må vel være at beslutte, hvor mange ressourcer politiet vil bruge på bandekonflikten i stedet for at have et fast mål om, hvor mange der skal sidde i fængsel, siger han og fortsætter:

- Det her smager jo lidt af, at man skal ud og finde nogle at sætte fast, hvis man ikke har nået kvoten på 250. Hvis man så - for at overdrive - har et gammelt cykeltyveri, de kan knyttes til, så ryger de ind for det, siger Henrik Stagetorn.

Altid dommer inde over
Det afviser Kim Kliver dog.

- I forhold til politiets mistanker er der jo heldigvis altid en dommer, der skal vurdere, om mistanken holder til en fængsling.

- Og vi kan jo se, at det i dag er grov kriminalitet, de bliver fængslet for, så der er heller ikke tale om, at de bliver sat ind for petitesser for at overholde vores målkrav, siger han.

Der sidder i øjeblikket 320 personer fra de hårdeste bander og rockergrupper bag tremmer.