Svindelanklaget taget med kuffert fuld af penge

En tidligere direktør fortæller, hvordan Amanda Jacobsen angiveligt blev stoppet i norsk lufthavn og anholdt for valutasmugling

Nogen holdt hånden over Amanda Jacobsen, der her sidder i sin BMW-sportsvogn. Det mener hendes tidligere chef. (Foto: Magnus Møller)
Nogen holdt hånden over Amanda Jacobsen, der her sidder i sin BMW-sportsvogn. Det mener hendes tidligere chef. (Foto: Magnus Møller)

En kuffert fuld af penge hører normalt hjemme i en Olsen Banden-film. Men den svindelanklagede Amanda Jacobsen er tilsyneladende ikke fremmed over for at transportere store summer kontanter på den måde.

Bagagevægten i Gardermoen-lufthavnen i Oslo nåede op mellem 30 og 50 kilo en gang, Amanda Jacobsen skulle til Danmark.

Læs også: Svindelanklaget omgav sig med bodyguards

Kufferten var ifølge den daværende direktør for Gate Gourmet, Niels Pettersen, fuld af penge, hun ville smugle til Danmark.

Forkert forretningsmoral
– Hun var ansat i et projekt, hvor økonomistyringen skulle samles i Danmark. Men det indbefattede altså ikke, at hun skulle smugle store mængder mønter til Danmark, siger Niels Pettersen, der i dag er ledelseskonsulent i Oslo.

– Det var en fredag i efteråret 2003, jeg var hjemme og spise familiemiddag, da jeg opdagede, at der var 17 ubesvarede opkald. Det var fra politiet i lufthavnen, der sagde, at Amanda Jacobsen var anholdt, og om jeg kunne sige god for hende, og de penge hun havde i kufferten. Det kunne jeg ikke.

Læs også: Svindelanklaget fyret efter stripshow

Niels Pettersen undersøgte sagen. Amanda Jacobsen havde tømt firmaets pengeskab.

– Hun sad anholdt flere dage, som jeg husker det. Og jeg reagerede meget hurtigt. Jeg sendte mails til chefen for Danmark og Nordeuropa. Jeg skrev, at hun skulle fyres med det samme, at det på ingen måde var den forretningsmoral, jeg syntes, der skulle være i Gate Gourmet.

'Bland dig udenom'
Svaret var en hånlig mail tilbage.

– Du er ikke konge af Norge. Bland dig udenom og pas dig selv, stod der.

Inden sagen om valutasmugling havde Amanda Jacobsen ifølge Niels Pettersen forsøgt at få lokale controllere til at tage store kontante penge beløb med til Danmark. Direktøren opdagede det i tide.

Galleri: Se hendes vilde biler

Niels Pettersen er stadig rystet over, at man gav Amanda Jacobsen så meget magt.

– Det var tydeligt, at der var noget galt. Og det var tydeligt, at der var nogen meget højt placeret i firmaet, der tillod, at hun kunne gøre stort set hvad som helst. Engang glemte hun at betale alle norske fakturaer. Det endte med, at firmaet blev begæret konkurs. Da jeg i den forbindelse klagede over hende, fik jeg en besked, der lød: Du passer dit. Vi passer vores.

1 af 2 Amanda Jacobsen er angiveligt blevet taget med en kuffert fuld af kolde kontanter i en norsk lufthavn på vej til Danmark. (Foto: Magnus Møller)
2 af 2 Nogen holdt hånden over Amanda Jacobsen, der her sidder i sin BMW-sportsvogn. Det mener hendes tidligere chef. (Foto: Magnus Møller)

Skærm

Hent flere
Hent flere