SF: Ja til uagtsom voldtægt

Karina Lorentzen fra SF bakker op om at indføre en norsk model for uagtsom voldtægt, hvor gerningsmanden kan dømmes, hvis han burde have vidst bedre

- Der er eksempler på en række frifindelser, hvor alle ville sige, at det objektivt set var en voldtægt, siger SF's Karina Lorentzen.
- Der er eksempler på en række frifindelser, hvor alle ville sige, at det objektivt set var en voldtægt, siger SF's Karina Lorentzen.

Gerningsmanden skal kunne dømmes for voldtægt. Også i de sager, hvor offeret ikke kæmper imod, men tydeligvis er under tvang. Det mener Karina Lorentzen, retsordfører for SF.

- Der kan være situationer, hvor kvinden er så skræmt, at hun ikke tør sige noget, men hvor manden burde have vidst, at det ikke var frivilligt, siger Karina Lorentzen.

Læs også: Ekspert: Indfør straf for uagtsom voldtægt

Selv i de grovere sager, hvor kvinderne både siger fra og har tydelige mærker efter vold på kroppen, får de sjældent noget ud af, at anmelde en voldtægt, viser en ny rapport fra Det Kriminalpræventive Råd.

Derfor vil Karina Lorentzen ligesom i Norge have indført en paragraf om uagtsom voldtægt.

De burde vide bedre
- Vi bør sætte foden ned og sige, at mændene skal tænke sig om, forklarer Karina Lorentzen.

Hun mener ikke, at det vil føre til mange flere domme for voldtægter eller fjerne retssikkerheden for de mistænkte.

Læs også: 'Hun ville have det hårdt'

- Vi har uagtsomhed flere andre steder i lovgivningen, og man har været i stand til det i Norge, så det kan vi også her, siger hun.

Karina Lorentzen og SF vil alligevel ikke gøre noget her og nu. De venter på, at et nedsat udvalg bliver færdigt med en revidering af lovene om seksuelle krænkelser.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere