Sexkrænker spøger i ni institutioner

En aarhusiansk mand er sigtet for blufærdighedskrænkelse af et barn. Han har haft sin gang i ni af byens institutioner

Ifølge sigtelsen er blufærdighedskrænkelsen sket her i Delfinhuset i Egå i det nordlige Aarhus. (Foto fra Google Street View)
Ifølge sigtelsen er blufærdighedskrænkelsen sket her i Delfinhuset i Egå i det nordlige Aarhus. (Foto fra Google Street View)

Daginstitutionerne i Aarhus er atter ramt af en pædofili-skandale:

- Det er ekstremt utrygt. Jeg forstår ikke, hvordan det kan blive ved med at ske, at ansatte forbryder sig mod vore børn, siger en forælder til Ekstra Bladet.

Han ønsker foreløbig at være anonym.

Han og hundredvis af andre forældre modtog i går et brev fra Ole Kiil Jacobsen, der er chef for Børn & Unge i Aarhus Kommune.

Her skriver han ordret, at en mandlig medarbejder 22. december af politiet er sigtet for blufærdighedskrænkelse af et barn i den integrerede institution Delfinhuset på Bredevej i Egå.

Forældre anmeldte krænkelsen
- Jeg har tavshedspligt og kan derfor ikke kommentere, hvad sigtelsen præcis går ud på. Vi blev opmærksomme på krænkelsen, da en forældre rettede henvendelse til os, og så gik vi videre til politiet, siger Ole Kiil Jacobsen til ekstrabladet.dk.

Ole Kiil Jacobsen vil heller ikke oplyse, om det krænkede barn er en pige eller dreng.

Kommunen modtog anmeldelsen den 19. december, men offentligheden hører først om sagen nu, da kommunen først ville informere forældrene.

- Vi vil gerne orientere forældrene først, så vi sendte en meddelelse ud til dem, før vi sagde det til andre. Det synes jeg, de har krav på, siger Ole Kiil Jacobsen.

Børn & Unge har indkaldt forældrene til børn i samtlige ni institutioner til otte orienteringsmøder på Skæring Skoles lærerværelse hen over de kommende dage. Det første møde finder sted onsdag.

Ole Kiil Jacobsen kan ikke udelukke, at der er sket krænkelser på andre institutioner, men foreløbig er forældrene i de otte andre institutioner kun indkaldt til møderne for at blive orienteret om den enkelte sigtelse.

I alt er der omkring 500 børn på de ni institutioner.

Den sigtede er havemand
Det fremgår af brevet, at der denne gang ikke er tale om en pædagogisk medarbejder.

Den sigtede mand er ansat til at varetage vedligeholdelsen af de udvendige arealer på daginstitutionerne.

Børn- og ungechefen oplyser, at havemanden, ligesom pædagogisk personale og andre ansatte i institutioner, har afleveret en såkaldt 'børneattest', der giver adgang til at arbejde med børn.

Attesten viser, om vedkommende tidligere har været involveret i sager om krænkelser af børn.

Politiet: Ingen kommentarer
Hos Østjyllands Politi siger Michael Weiss tirsdag morgen, at man ikke vil udtale sig om sagen, før kommunen har fået holdt informationsmøderne med forældrene.

Politiet vil heller ikke sige, hvordan den ansatte forholder sig til sigtelsen.

Den sigtede er foreløbig suspenderet fra sit arbejde.

De berørte institutioner er:

  • Delfinhuset
  • Højvang
  • Annekæret
  • Tusindfryd
  • Skæringhus
  • Åkanden
  • Åtrolden
  • Engskovgård
  • Klub 210
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Anders Borup Sørensen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen