MGP-stjerne idømt forvaring

Tidligere MGP-stjerne skal anbringes på en psykiatrisk afdeling for at have stukket sin kontaktperson ihjel på Amager i sidste år

Anders De Vos Lassen har erkendt det voldsomme knivdrab på sin tilsynsværge sidste år. Her er han tegnet under mandagens domsafsigelse. (Tegning: Jørgen Bitsch)
Anders De Vos Lassen har erkendt det voldsomme knivdrab på sin tilsynsværge sidste år. Her er han tegnet under mandagens domsafsigelse. (Tegning: Jørgen Bitsch)

Den tidligere MGP-stjerne Shitkid med det borgerlige navn, Anders De Vos Lassen, er mandag middag blevet idømt forvaring på ubestemt tid for at stikke sin 50-årige tilsynsværge ihjel på Amager i maj sidste år.

Københavns Byret vurderede, at den tidligere MGP-stjerne var sindssyg i gerningsøjeblikket, da han den 11. maj sidste år dræbte den 50-årige Ralf Heinemann ved at stikke ham i ansigtet og kroppen med en brødkniv.

Anders De Vos Lassen har tilstået drabet og forklaret, at det skete, efter han ikke havde taget sin medicin i et par år.

Den manglende medicin gjorde, at han fik psykotiske tanker, som bl.a. fik ham til at tro, at han og tilsynsværgen kunne læse hinandens tanker.

- Jeg troede, vi kunne læse hinandens tanker. Det var hårdt, for jeg troede, han bad mig om at tage hans liv, fordi han havde det dårligt med sig selv, fortalte den unge mand mandag morgen i retten.

Så da Ralf Heinemann som aftalt mødte op på den unge mands adresse, havde den 21-årige en brødkniv med sig.

- Jeg satte mig bag ham i bilen. Så spurgte han: Skal vi ryge eller skal vi spise en haps? Så slog det klik for mig. Jeg snittede ham i ansigtet, forklarede den tidligere MGP-stjerne.

Den 21-årige stak sin tilsynsværge 11 gange. Mindst et stik ramte hjertet.

Da den sårede mand slap ud på gaden, forfulgte den 21-årige ham og sørgede for, at han lå stille på fortovet.

Efter at have stukket den 50-årige gik den 21-årige stille og roligt ind i forældrenes køkken og lagde kniven på plads i køkkenet.

Først her gik det op for Anders De Vos Lassen, at det, han havde gjort, var forkert, og derfor ringede han til politiet.

Den dengang 21-årige mand har i en årrække haft psykiske problemer og lidt af paranoid skizofreni. Som 12-årig blev han hashmisbruger, og som 14-årig blev han første gang indlagt med en psykose.

Siden er han røget ind og ud af forskellige psykiatriske institutioner.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Anders Zacho
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen