Brandofret Ziko kæmper for livet

Blandingshvalp efterladt af politiet i bil, som der kort efter blev sat ild til - nu er hunden døende af røgforgiftning

Ziko fotograferet onsdag aften, mens den får ilt på en dyreskadestue på Frederiksberg. (Privatfoto)
Ziko fotograferet onsdag aften, mens den får ilt på en dyreskadestue på Frederiksberg. (Privatfoto)

Den ni måneder gamle blandingshvalp Ziko, som onsdag blev fanget i en brændende bil i København, kæmpede sent onsdag aften for sit liv på en dyreskadestue ved Landbohøjskolen.

Zikos ejer, den 23-årige Brian F, og hans mor Susanne F anklager politiet for at have overladt hvalpen til en uvis skæbne, da betjente anholdt Brian efter et trafikuheld, men lod hunden blive tilbage i bilen. Familien vil ikke have sit fulde navn frem af frygt for repressalier.

Dramaet skete onsdag eftermiddag på Åboulevarden på Nørrebro.

Et vidne forklarer til Ekstra Bladet, at han så nogle indvandrere cirkle om Opel Astra'en, da politiet var kørt. En af dem stak noget ind i kabinen, som pludselig var fuld af røg og flammer, mens den desperate hund gøede vildt.

'Lad mig få hunden med'
Brian forklarer, at han tryglede betjentene om at få hunden med, men de sagde, at der ikke var plads i patruljevognen.

Onsdag aften besøgte både Brian og hans mor Ziko på dyreklinikken. Hunden er forbrændt på snuden, maven og testiklerne samt røgforgiftet.

- Senere onsdag aften ringede en dyrlæge og fortalte, at der nu kom farvet skum ud af næsen på Ziko, som piber med rallende lyde. Vi tror ikke, at den overlever, siger Susanne F.

- Dyrlæge-regningen bliver stor. 6-8-10.000 kr, som vi ikke har. Først torsdag ved vi, om hundeforsikringen dækker, siger Susanne.

Ligner AK81'er
Før vognen blev sat i brand, var Brian stødt sammen med en bil med to indvandrere. Parterne stod og talte sammen, da politiet kom og anholdt Brian. Han sad fire timer på Bellahøj Politistation, mens Ziko fik en frygtelig skæbne i den efterladte bil.

Ingen ved endnu, hvem der satte ild til Astra'en. men familien mener, det kan være, fordi den 23-årige ligner en AK81'er, hvad han ikke er.

- Han er stor, tatoveret, hedder Brian og er tidligere kendt af politiet, lyder Susannes forklaring på anholdelsen.

Klage på vej
Politiet oplyste onsdag til Ekstra Bladet, at den 23-årige var påvirket af medicin eller stoffer. På stationen blev der taget en blodprøve.

Familien regnede ikke med at lukke et øje natten til torsdag ved tanken om den lidende hund, som blev overladt til sin skæbne af betjentene.

De vil kontakte en advokat og klage over sagen.