Terrormistænkt fik dansk statsborgerskab

En tunesisk mand, der i 2007 var involveret i planerne om at slå tegneren Kurt Westergaard ihjel, har fået dansk statsborgerskab

Helt usædvanligt har de danske myndigheder givet en tunesisk mand, der i 2007 spillede en nøglerolle i forbindelse med planlægning af et terrorrelateret drab på Jyllands-Postens tegner, Kurt Westergaard, dansk statsborgerskab, skriver B.T.

Det er sket på trods af, at Politiets Efterretningstjeneste (PET) rutinemæssigt gennemgår alle ansøgninger om dansk statsborgerskab og per automatik afviser alle, der kan være en trussel mod rigets sikkerhed.

Den tunesiske mand - M - havde i 2007 kontakt med mindst én af to andre tunesiske mænd, der blev anholdt, fængslet og udvist for at planlægge et drab på Kurt Westergaard, skriver B.T.

PET forsøger i disse dage i Østre Landsret at bevise, at den ældste tuneser, Slim Chafra, var involveret i drabsplanerne. Under sagen er afspillet en telefonaflytning, hvor den yngste tuneser og M taler sammen. Her siger M, som altså nu er blevet dansk statsborger:

- Vi kan skaffe dem, Slim og jeg.

Med 'dem' mener han ifølge PET penge til at købe pistol og lyddæmper.

Ifølge PET var M altså dybt involveret i drabsplanerne, men alligevel godkendte PET højst usædvanligt et år senere - i december 2008 - at M kunne få dansk statsborgerskab, skriver B.T.

Slim Chafra siger til avisen, at der kun kan være én grund til, at M har fået statsborgerskab: Han har 'stukket' Chafra og fået statsborgerskabet i præmie.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Anders Zacho
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen