Bizart live-selvmord ryster Sverige

Selvransagelse efter 21-årig mand filmede sit eget selvmord med et web-cam, mens chat-brugere heppede

I denne lejlighed udenfor Stockholm tog den 21-årige sit eget liv. Få minutter efter at hans webkamera uploadede dette billede, nåede politi og reddere frem. Men hans liv stod ikke til at redde.
I denne lejlighed udenfor Stockholm tog den 21-årige sit eget liv. Få minutter efter at hans webkamera uploadede dette billede, nåede politi og reddere frem. Men hans liv stod ikke til at redde.

'Jeg begynder at fortryde, så jeg må hellere skynde mig'.

Disse ord blev en 21-årig svensk mands sidste, da han skrev dem på det svenske undergrundsforum FlashBack, kort før han mandag ved 13-tiden hængte sig selv i sin lejlighed iført en Nike-T-shirt med påskriften 'Just Do It'.

Læs også: En brutal opvågning, skriver svensk kronikør.

Selvmordet blev vist live via hans web-cam, som hvert andet sekund sendte et billede til en ftp-adresse, som manden gav brugerne på forummet adressen til kort før sin desperate handling.

Politiet kritiserer forum-brugere

En masse brugere af FlashBack må sidde med en meget dårlig smag i munden efter den tragiske episode. For i stedet for at snakke den 21-årige fra selvmordet, blev han tværtimod opfordret til at gøre det.

Der er da også oprettet en tråd, hvori brugerne giver plads til selvransagelse. Læs den her.(Der kan være lang loade-tid på grund af enorm interesse i Sverige).

I svenske medier kritiserer politiet i skarpe vendinger de personer, der kendte til mandens selvmordsplaner uden at kontakte myndighederne.

Manden startede tråden i forummet kl. 11.51, og politi og reddere nåede frem til lejligheden kl. 14.05, men da var det for sent, skriver expressen.se.

Ensom og sårbar
Den 21-årige, som boede lidt uden for Stockholm, løftede i tråden lidt af sløret for, hvorfor han ønskede at dø:

'Jeg har et godt liv, studerer, har min egen lejlighed og får gode penge af det offentlige. Jeg har asperges-syndrom, er velfungerende autist. Jeg er ekstremt følelsesmæssigt sårbar. Jeg har dårlige sociale evner, og det har gjort mig til en ensom person', skrev han.

Han forklarede også, at han havde forberedt sig på selvmordet ved at give sig selv kvælningsfornemmelser ved flere lejligheder, og havde taget smertestillende piller, som han ventede på, skulle virke.

Den hårde kritik af de personer, der opfordrede ham til at begå selvmord, bliver mødt med det argument, at de ikke troede, han ville gøre det. De forsvarer sig med, at mange såkaldte trolls skriver at de har selvmordsplaner for at få opmærksomhed.

Seneste Nyt
Mest læste
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen