Lisbet-sagen bliver aldrig opklaret

Gerningsmanden begik selvmord. Lisbets lig er aldrig blevet fundet, men hun er nu formelt erklæret død. Alligevel vil Lisbet-sagen aldrig blive opklaret

Efterforskerne har arbejdet på højtryk, og sagen var stort set opklaret, da man i oktober sidste år skred til anholdelse af Lisbet Nielsens daværende kæreste Bjarne Østergaard Madsen. Men historien om Lisbets skæbne vil forevigt forblive et mysterium, da Bjarne Madsen begik selvmord i sin celle.

I dag blev den fortsat forsvundne Lisbet Nielsen så erklæret død, men uanset om politiet har samlet næsten alle puslespilsbrikkerne i sagen, vil sagsmappen dog aldrig kunne blive lukket og forseglet.

- Efterforskningen omkring Bjarne Østergaard Madsen er tilendebragt, men liget af Lisbet er fortsat et kapitel, som vi meget gerne ville kunne lukke. Men en decideret afslutning af sagen vil vi aldrig nå, eftersom den aldrig nogensinde vil blive ført for en domstol. Så selvom sagen reelt set er fuldt belyst, vil den teknisk set altid være uopklaret, forklarer efterforskningsleder på Lisbet-sagen Frits Kjeldsen fra Østjyllands Politi til ekstrabladet.dk.

Bjarne bliver aldrig dømt
Selvom Bjarne Østergaard Madsen aldrig nåede at blive ordentligt afhørt har politiet angiveligt samlet så mange beviser i sagen, at man fortsat at overbevist om, at han er gerningsmanden.

- Vi betragter stadig Bjarne Madsen som Lisbets drabsmand, men det er klart at vi i efterforskningen har sikret og udelukket, at andre i teorien kunne være gerningsmand. Men det har ikke været tilfældet, og vi er sikre på, at han er gerningsmanden, siger Frits Kjeldsen.

Bevismaterialet hemmeligt
Trods politiets forskellige beviser vil sagen mod Bjarne Østergaard Madsen, der blev sigtet for drab, aldrig nå en retssal, da han aldrig vil have mulighed for at forsvare sig selv og give sin version af sagen. Dermed vil offentligheden heller aldrig få indblik i det omfattende bevismateriale, som angiveligt knytter Bjarne Madsen med drabet og Lisbets forsvinden.

Tror du nogensinde, at I finder liget Lisbet Nielsen?

- Jeg håber det virkelig. Det gør jeg, lyder det tunge svar fra Frits Kjeldsen efter en mindre tænkepause.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere