Erklærer først Lisbet død om en uge

Retten i Århus har i dag indledt sagen om Lisbet Nielsens død - hun forsvandt den 23. oktober sidste år og er endnu ikke fundet

Lisbet Nielsen vil i dag blive erklæret juridisk død ved retten i Århus. (Privatfoto)
Lisbet Nielsen vil i dag blive erklæret juridisk død ved retten i Århus. (Privatfoto)

Siden den anholdte Bjarne Østergaard Madsen begik selvmord i sin celle lørdag den 31.oktober sidste år, har politiet været overbeviste om, at Lisbet Nielsen blev dræbt.

Men først i dag har civilretten i Århus indledt dødsformodningssagen. Dommen ventes først på tirsdag.

To gange har politiet selv erklæret hende død, men Skifteretten i Århus har afvist at erklære Lisbet Nielsen død, da betingelserne i loven ikke er opfyldt, som Skifteretten tidligere har formuleret det.

Med andre ord: Lisbets lig er ikke fundet.

Den manglende dødserklæring har haft store følelsesmæssige og økonomiske konsekvenser for Lisbet Nielsens to sønner på 15 og 17 år.

De efterladte er blevet bombarderet med post og regninger til Lisbet Nielsen, og familien kunne bl.a. ikke få udbetalt det særlige børnetilskud til afdøde Lisbet Nielsens eksmand.

Men efter en række artikler i Ekstra Bladet om det groteske forløb indkaldte retten i Århus til en såkaldt dødsformodningssag, hvor der i dag kl. 15.00 ved civilretten i Århus på vegne af Lisbet Nielsens sønner skulle nedlægges påstand om, at Lisbet Nielsen anses for at være afgået ved døden kort efter sin forsvinden fredag den 23. oktober sidste år.

Retsmødet blev imidlertidigt aflyst, da retten forventer, at påstanden om Lisbets død bliver en formsag og derfor kører administrativt

- Det er jo selvfølgelig et træls punktum, som man ikke bryder sig om. Lettelsen kommer først den dag, de finder hende. Helt sikkert. Men det er et skridt på vejen. En masse kan blive afsluttet af de praktiske ting, har Lisbet Nielsens eksmand, Torben Jakobsen, tidligere sagt til Ekstra Bladet.

Retten forventes at udstede en såkaldt dødsformodningsdom, som fastslår, at det er sandsynligt, at den eftersøgte er død.

Dommer Ingrid Thorsboe ventes at afsige dommen næste tirsdag klokken 12.

Når dommen er afsagt, er Lisbet Nielsen officielt død.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere