Ni års fængsel til manden, der skød Brian Sandberg

20-årig kendt skyldig i mordforsøget på top-rockeren. Han er netop idømt ni års fængsel

Dean Rehman (til venstre) skød Brian Sandberg og fik ni års fængsel. Hasan Shibly (til højre) eftersøges af Interpol.(politifoto)
Dean Rehman (til venstre) skød Brian Sandberg og fik ni års fængsel. Hasan Shibly (til højre) eftersøges af Interpol.(politifoto)

Den 20-årige Dean Rehman er fundet skyldig i mordforsøget sidste år på Brian Sandberg fra Hells Angels og er idømt ni års fængsel.

Et enigt nævningeting ved Københavns Byret har afsagt skyldig-kendelsen og retten voterede derefter om straffen.

Han ankede dommen på stedet.

Anklager Charlotte Alsing krævede den 20-årige idømt ni års fængsel, fordi drabsforsøget er bande-relateret. Hans forsvarer Merete Stagetorn mente, at seks års fængsel var nok.

Da Dean Rehman fik det sidste ord i retten, sagde han med lav stemme: - Hvad skal jeg sige ? Det er bare latterligt !

Mordforsøget på Brian Sandberg antages at være hævn for en HA´ers skyderi mod indvandrere på en thairestaurant på Halmtorvet. I den sag blev HA´eren idømt ni års fængsel.

Tilknyttet Sjælør-banden
Dean Rehman tilhører ifølge politiet 'Sjælør-gruppen', der gik sammen med banden fra Blågårds Plads i krigen mod Hells Angels. Det har en bande-ekspert fra NEC, det nationale efterforskningscenter hos Rigspolitiet, forklaret i retten.

Mordforsøget på 'Gucci-rockeren' Brian Sandberg skete den 29. januar 2009 kl. 13.06, da han spiste en tunsandwich på juicebaren 'Joe & The Juice' i Ny Østergade i indre København. Han sad sammen med sin livvagt fra AK 81.

En ung mand, der var i selskab med en anden, blev fanget af et overvågningskamera, da han trak en pistol og skød to gange gennem vinduet mod Brian Sandberg.

Sad med ryggen til
HA-rockeren sad med ryggen til gaden. Ruden var så tyk, at projektilerne bøjede af og Brian Sandberg fik blot et lille sår i ryggen. I retten forklarede Brian Sandberg som vidne, at han ikke så, hvem der skød: - Jeg sad jo med ryggen til, sagde han.

I sin bog 'Gangster' indrømmer Brian Sandberg dog, at han har sine anelser om, hvem attentatmanden er.

Trods gode overvågningsbilleder af mordforsøget fik politiet ikke identificeret gerningsmanden.

Men det var et indbrud i en lejlighed på Händelsvej i Københavns SV-kvarter, der satte politiet på sporet af den 20-årige. Døren var sparket ind, og i et skab fandt betjente to pistoler. Den ene, en Smith & Wesson, viste sig at være brugt til attentatet på Brian Sandberg.

Dean Rehman hævder, at pistolen var 'plantet' i hans lejlighed. Det afviser retten:

- Vi lægger til grund, at det er tiltalte selv, der har anbragt våbnet i sin lejlighed, og vi finder det bevist, at det var tiltalte, der skød for at dræbe, sagde retsformanden ved skyldig-kendelsen.

Efterlyst hos Interpol
Den anden gerningsmand til mordforsøget har politiet identificeret som den 28-årige Hasan Tom Shibly, kaldet 'Sunni', der nu er efterlyst via Interpol. Under retssagen mod den 20-årige oplyste anklageren, at Hasan Tom Shibly sidst er sporet til Mellemøsten.

Hans mobil gik på en mast i Israel og tidligere på to mobilmaster i Tyrkiet.

Ifølge anklageren Charlotte Alsing har Hasan Shibly tilknytning til miljøet omkring Blågårds Plads. Selvom han ikke trykkede på aftrækkeren, da Sandberg blev skudt, bliver han sigtet fo medvirken til drabsforsøget, hvis politiet får fanget ham.

Mordforsøget på Brian Sandberg i Ny Østergade var kun det første. Den 19. oktober sidste år var Brian Sandberg også målet, da der blev åbnet ild fra en bil mod en sushi-restaurant på Strandvejen i Hellerup.

Brian Sandberg slap igen uskadt, mens en 36-årig HA´er blev ramt af et skud i kæben.

Mordforsøget er uopklaret.

1 af 3 Her bliver Brian Sandberg beskudt i Ny Østergade. En 20-årig er i dag fundet skyldig i mordforsøget.(politifoto)
2 af 3 Brian Sandberg slap med et let kødsår under mordfosøget i januar 2009. 10 måneder senere blev han igen forsøgt dræbt.(Foto: Kristian Linnemann)
3 af 3 Dean Rehman (til venstre) skød Brian Sandberg og fik ni års fængsel. Hasan Shibly (til højre) eftersøges af Interpol.(politifoto)

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Anders Zacho
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen