Myrdet fodboldspiller på vej til landshold

Eddie og Yaacoub Moussa, som blev myrdet i Södertälje natten til torsdag, havde en tredje bror, som er kriminel bandechef

26-årige Eddie Moussa var tæt på sin drøm: at spille landsholdsfodbold. han havde fået statsborgerskab i sin fars hjemland, Libanon, og var tæt på debut på landsholdet. (Foto: assyriska.se)
26-årige Eddie Moussa var tæt på sin drøm: at spille landsholdsfodbold. han havde fået statsborgerskab i sin fars hjemland, Libanon, og var tæt på debut på landsholdet. (Foto: assyriska.se)

Den 26-årige Eddie Moussa, som i går nat blev skudt og dræbt i en spilleklub i den svenske by Södertälje, skiftede for kort tid siden sit svenske statsborgerskab ud med et libanesisk for at nå sin drøm om at komme til at spille landsholdsfodbold. Siden han var seks år, havde Eddie halve liv været fodbold, og han var en markant midtbanespiller på det succesrige indvandrerhold Assyriska, som har spillet i Allsvenskan, den svenske superliga.

Drømmen sluttede brat, da to maskerede mænd natten til torsdag kom ind i spilleklubben Oasen og ifølge vidner målbevidst rettede deres automatvåben og pistol mod to af bordene - dem, hvor Eddie Moussa og hans 40-årige storebror Yaacoub deltog i kortspillet.

Ingen vil sige sandheden
Sekunder efter lå begge brødre dræbt, en 51-årig mand var såret - og morderne flygtede sammen med en hjælper, som ventede udenfor med to knallerter.

Politiet vil ikke fortælle, om der er mistænkte i sagen. En unavngiven politikilde siger til aftonbladet.se, at 'mange ved, hvem der har gjort det, men ingen vil sige sandheden'.

Ifølge aftonbladet.se er der dog sat navn på tre bandemedlemmer, som skal være de skyldige i, hvad der beskrives som hævndrab. De tre udpeges af kilder, som aftonbladet.se beskriver som 'personer med indblik i Södertäljes bandestruktur', og de skal være medlemmer af en bande, som kaldes 'Södertäljenetværket'. massakren på brødrene Moussa skal ifølge disse kilder være beordret af denne bandes leder, og motivet skal være hævn.

Den tredje Moussa-bror
Brødrene Moussa - Eddie med den lovende fodbold-karriere og Yaacoub, som beskrives som 'en fredelig far til fire - havde endnu en bror, Dany på 31, som er dømt for flere grove voldforbrydelser, og som anses for at være leder af en anden lokal bande, X-team. Der er angiveligt flere gange fremsat trusler fra Södertäljenetværket om, at Danys familie ville blive slået ihjel, hvis han ikke forlod byen.

Politiet vil ikke kommentere disse oplysninger over for aftonbladet.se. Men Oasen og området omkring cafeen er under videoovervågning, hvor politiet kan have fundet billeder af gerningsmændene.

- Vi beholder alle oplysninger om kameraerne for os selv, siger politiets talsmand, Kjell Lindgren, til expressen.se.

Lindgren oplyser, at politiet forhører vidner og ringer på døre i området.

Sigtede kun på brødrene
Under massakren i cafeen var de tilstedeværende ikke i tvivl om, at det var Moussa-brødrene, som var mordernes mål.

- De var ude efter Eddie og Yaacoub. De sigtede kun efter dem, siger et vidne ifølge expressen.se. Den 51-årige mand, som også blev ramt, og som meldes i stabil tilstand, anses for et tilfældigt offer, som bare kom i vejen for en kugle, siger Kjell Lindgren fra politiet.

Da skyderiet var forbi, var lokalet tilsølet med blod. En af de tilstedeværende følte efter puls på Eddie Moussas hals, men der var ingen.

- De var allerede døde, siger en af Eddies bekendte til ekspressen.se.

Fodboldskade kan have kostet liv
Mens politiet søger i Södertäljes mest skumle miljøer efter gerningsmænd til et blodigt dobbeltmord, sørger fodboldklubben Assyriska over tabet af en talentfuld spiller. Klubchefen Aydin Aho fortæller, at Moussas nye, libanesiske statsborgerskab havde banet vejen for, at Eddie kunne få en plads på Libanons landshold, når det skulle spille kvalifikationskamp til det asiatiske mesterskab.

Aho siger til Dagens Nyheder, at en fodboldskade kan have kostet Eddie Moussa livet.

Han fik skaden for et par uger siden og var derfor ikke udtaget til den kamp, som Assyriska skulle have spillet torsdag aften mod skånske Ängelholm, men som blev aflyst på grund af de voldsomme og tragiske begivenheder i Södertälje.

- Hvis han havde været frisk og udtaget, var det her aldrig sket. Fodbolden var hans liv, hans drøm, hans hjem og hans fremtid, siger Aho til avisen.

1 af 2 Politiet finkæmmer området ved Oasen for at finde spor, der kan fælde de to mordere og deres hjælper. (Foto: AP)
2 af 2 26-årige Eddie Moussa var tæt på sin drøm: at spille landsholdsfodbold. han havde fået statsborgerskab i sin fars hjemland, Libanon, og var tæt på debut på landsholdet. (Foto: assyriska.se)

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Jonas Skov Nielsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen