Eftersøges internationalt for Sandberg-attentat

28-årig mistænkes for deltagelse i likvideringsforsøg på Gucci-rocker

28-årige Hasan Tom Shibly (til højre) mistænkes for at have deltaget i drabsforsøget på Brian Sandberg. (Politifoto)
28-årige Hasan Tom Shibly (til højre) mistænkes for at have deltaget i drabsforsøget på Brian Sandberg. (Politifoto)

Den 28-årige Hasan Tom Shibly, også kaldet 'Sunni' er efterlyst via Interpol. Han mistænkes for at have deltaget i attentatet på gucci-rockeren Brian Sandberg i slutningen af januar 2009.

Det kom frem under gårsdagens retsmøde, hvor en 20-årig mand er på anklagebænken i Københavns Byret for at være den mand, der affyrede de to skud mod rockeren.

Sandberg, der var i selskab med en person fra AK81, blev forsøgt likvideret midt på dagen, mens de to spiste frokost på kaffe- og juicebaren Joe & The Juice i Ny Østergade i det indre København.

Efterlysningen fremgår af Interpols hjemmeside. Der er dog intet billede knyttet til efterlysningen.

Sporet til Israel
Under gårsdagens retsmøde forklarede anklageren, Charlotte Juul Alsing, hvordan Shibly sidst var sporet til Mellemøsten.

Senest blev hans telefon blevet sporet til en mobilmast i Israel. Forinden var den registreret til to mobilmaster i Tyrkiet.

Hasan Tom Shibly er født i København, men er israelsk statsborger. Selv om han ikke trykkede aftrækkeren, vil han sandsynligvis blive sigtet for meddelagtighed i drabsforsøg, hvis det lykkes at få ham opsporet.

Han har haft en vis tilknytning til miljøet omkring den kriminelle gruppering kaldet Blågårds Plads-banden. Grupperingen er central spiller i konflikten med Hells Angels.

Allerede kort tid efter attentatet på den frokostspisende gucci-rocker blev politiet ifølge Ekstra Bladets kilder opmærksomme på Shiblys mulige deltagelse i episoden.

Forsøgt likvideret i 2004
Blandt andet gennemførte politiet en ransagning mod dennes kæreste, der er hashpusher på Christiania.

I følge Ekstra Bladets oplysninger har Shibly selv været forsøgt dræbt.

Ifølge kilder med indsigt i miljøet er han identisk med den person, der tilbage i april 2004 blev forsøgt likvideret i ’Abegrotten’ på Christiania. Et indendørs opholdssted i Pusherstreet, hvor en række pushere solgte hash.

Shibly undgik med nød og næppe at blive ramt af dødspatruljens kugler.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger var den sendt i byen af folk fra en gruppe pushere, der populært kaldes ’Fronten’ fordi, de står forrest i Pusherstreet.

Gruppen er ifølge kilder tæt knyttet til Hells Angels.

Dagen efter rettede en gruppe unge med indvandrerbaggrund et angreb mod Pusherstreet. Med automatvåben rykkede de ind i hashgaden og skød vildt omkring sig.

26-årige Morten Holmberg døde efter at være blevet ramt. Flere andre blev såret.

I første omgang blev 14 personer med tilknytning til kriminelle grupperinger på indre Nørrebro, der iblandt flere folk med tæt tilknytning til Blågårds Plads-grupperingen, sigtet i sagen. Siden blev syv idømt mindre fængselsstraffe for deres del i angrebet. Ingen blev dømt for drabet på Holmberg.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Anders Zacho
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen