Seks dræbt i morskabs-'rumraket'

Forlystelse, som efterligner afskydningen af en rumraket, brød sammen i den sydøstkinesiske by Shenzhens forlystelsespark

Forlystelsesparken OCT East dækker et område på ni kvadratkilometer en time fra den kinesiske millionby Hongkong. (Fra OCT East's hjemmeside)
Forlystelsesparken OCT East dækker et område på ni kvadratkilometer en time fra den kinesiske millionby Hongkong. (Fra OCT East's hjemmeside)

Seks er døde, fem er i livsfare og endnu mindst fem mennesker er kvæstet efter en ulykke tirsdag i en forlystelsespark i den sydøstkinesiske by Shenzhen, ikke langt fra Hongkong.

Det oplyser kinesiske medier i dag efter et pressemøde hos de lokale myndigheder i Guangdong-provinsen.

De præcise detaljer om ulykken er ikke klarlagt, og journalisterne, som kom for at beskrive den tragiske hændelse, fik ikke lov til at nærme sig ulykkesstedet. En talsmand for det lokale kommunistparti, Xiao Wenhong, oplyser ifølge China.org.cn blot, at dele af forlystelsesparken Overseas Chinese Town East (OCT East) i dag er lukket med det formål, at alle installationer sikkerhedstjekkes.

Fordoblet tyngdekraft
Ulykken skete i går eftermiddags i en forlystelse, som er indrettet til at give gæsterne en fornemmelse af den fordoblede tyngdekraft, som forekommer, når en rumraket afskydes fra jorden. Forlystelsen har, beskriver det officielle telegrambureau Xinhua på China.org.cn, 11 kabiner med plads til fire i hver.

Blandt de omkomne er foreløbig to kvinder og en mand identificeret, oplyser myndighederne.

En gæst, som slap uskadt, har fortalt, at der kom en strømafbrydelse, og at det lugtede brændt.

- Vi havde held til at få døren til kabinen åbnet og komme ud, inden brandmænd kom frem for at redde folk, siger manden, hvis navn blot opgives som Zhang.

En anden gæst, Lam, fortalte en tv-reporter, at alle kabiner undtage en, hvor han befandt sig, blev ødelagt. Nogle gæster var spærret inde i de ødelagte kabiner, mens andre styrtede ned på jorden.

Del af statsejet virksomhed
En kvindelig gæst i forlystelsen, Chang, fortæller fra Yantian-distriktets hospital, at hun hørte et brag og derefter var bevidstløs. Chang blev på hospitalet behandlet for en kvæstet hånd og et kvæstet ben.

Xinhuas reporter på stedet kunne fortælle, at mindst to mennesker var bragt til hospitalet med kraniebrud.

OCT East, som dækker et areal på ni kvadratkilometer omkring en times kørsel fra Hongkong, er en del af en stor, statsejet ejendoms- og hotelvirksomhed, som også både fremstiller elektronik og er aktiv i turismebranchen.

OCT East, som ifølge forretnings-sitet Bloomberg har kostet over en halv milliard dollars at anlægge, rummer to temaparker, fire hoteller og to 18-hullers golfbaner.