Svensk politichef anklages for voldtægter

En tidligere svensk politichef står tiltalt for at have voldtaget flere unge piger under sadistiske sexlege. Han har også solgt pigerne til andre mænd

Den tidligere politichef i Uppsala Göran Lindberg, der er kendt som ligestillingsfortaler, står tiltalt for 23 forskellige sexrelaterede forbrydelser, inklusive grov voldtægt, rufferi og køb af seksuelle ydelser.

Lindberg erkender at have købt seksuelle ydelser, men nægter at have voldtaget flere unge kvinder. Politichefen blev anholdt i januar, da han havde arrangeret et møde med en 14-årig pige på et hotel i Falun, som han angiveligt ville voldtage. Med sig havde han en taske med håndjern, kæder, pisk og stoffer som amfetamin og Viagra.

- Han har udvist særlig hensynsløshed og råhed, siger Håkan Roswall, der er offentlig anklager ifølge avisen Expressen.

I en båndet samtale mellem den 64-årige og den 14-årige pige, bliver den tidligere politichef voldsomt seksuelt ophidset under beskrivelsen af et rollespil, hvor en far tvinger sin grædende datter til oralsex.

- Åh, din lille luder, gab ordentligt... sådan... fars luder, siger Lindberg ifølge den svenske avis Expressen.

I oktober 2009 blev politiet kontaktet af en 17-årig pige, der genkendte Lindberg i en artikel i avisen Dagens Industri, under overskriften: "Han lærer virksomheder med at blive mere ligestillede." Pigen var kort tid inden blevet voldtaget af selvsamme Lindberg i en lejlighed i Bandhagen.

Da Lindberg tirsdag mødte op i retten, var han afdæmpet og sammenbidt, men ifølge Expressens udsendte så han ikke urolig ud. Sagen mod politimanden indeholder 2700 siders efterforskningsdokumenter og kan koste ham over ti års fængsel.

Tirsdag formiddag besluttede retten i Huddinge, at sagen mod politimanden bliver ført for lukkede døre for at skjule ofrenes identitet.