15 HA´ere må svede i fængslet

15 rockere fra Hells Angels og AK 81 får ikke lov at nyde sommeren på fri fod. Københavns Byret sendte dem i dag bag tremmer i yderligere tre uger

Brian Sandberg sidder med håndjern på ryggen, når han bliver kørt fra arresten i Østjylland og til København. Det har han klaget over, siger hans advokat.(Foto: Thomas Sjørup)
Brian Sandberg sidder med håndjern på ryggen, når han bliver kørt fra arresten i Østjylland og til København. Det har han klaget over, siger hans advokat.(Foto: Thomas Sjørup)

Politiet tog ingen chancer og bevogtede skarpt Københavns Byret i dag, da 15 rockere fra Hells Angels og AK 81 blev fremstillet i retten med krav om forlænget varetægtsfængsling.

Byretten sendte de 15 bag tremmer i endnu tre uger, mens politiet efterforsker deres roller i bl.a. fem drabsforsøg og et våbendepot i Gentofte. En 16. arrestant sigtes udelukkende for våbendepotet i Gentofte.

Top-HA´eren Brian Sandberg er blandt de 15 rockere, som nu må svede i hedebølgen bag murene i bl.a. Vestre Fængsel. Brian Sandberg selv sidder fængslet i Statsfængslet i Østjylland.

Det betyder lange køreture mellem Jylland og København, når Brian Sandberg skal i retten.

Hans forsvarer Michael Juul Eriksen oplyser, at Brian Sandberg har klaget over, at han skal sidde med håndjern på ryggen, når han bliver kørt hele vejen fra Østjylland til retten i København.

Brian Sandberg skal både i retten til fristforlængelser i sagen om de to drabsforsøg og når han skal vidne i den kommende retssag mod manden, der skød ham på juice-baren i Ny Østergade i januar sidste år.

- Det er et problem, som mange andre fanger har klaget over, siger Michael Juul Eriksen.

Sigtelse: gav ordre til to drabsforsøg
Brian Sandberg sigtes for to drabsforsøg, fordi politiet mener, at han sammen med en 36-årig HA´er fra 'CPH East' beordrede AK 81´ere på morder-togt i København.

Den 11. september sidste år blev en kioskmand skudt ned i Skelbækgade med fire skud. Han overlevede, men fik amputeret det ene underben.

Den 9. oktober blev tre AK 81´ere med våben sendt afsted til Rantzausgade for at plaffe indvandrere ned på internet-caféen Surf´n Play, som hævn for at der tidligere på aftenen var blevet skudt mod Brian Sandbergs Range Rover, der blev kørt af en AK 81´er.

Ifølge politiet var det Brian Sandberg, der beordrede begge angreb sammen med den 36-årige HA´er. Den 36-årige sigtes også for at stå bag det enorme våbenlager, som politiet fandt i et kælderrum i Gentofte den 3. marts. Der lå 14 skydevåben, håndgranater og en sprængklar bombe.

Insider dømt
De fem drabsforsøg under bandekrigen er opklaret takket være en afhopper fra AK 81, der nu er under politibeskyttelse. Den 25-årige blev den 18. juni idømt 12 års fængsel for sin rolle i de fem drabsforsøg og han har fortalt både hvem, der gav ordrerne, og hvem der udførte skyderierne.

Den 25-årige har i detaljer i lukkede retsmøder forklaret om de fem drabsforsøg og han skal vidne mod sine tidligere venner fra HA og AK 81 under de kommende retssager. Selvom han afsoner fængsel, er han skjult af politiet og PET i et formodet vidnebeskyttelsesprogram.