Udvist fængslet igen for pengevask

Selv om han tidligere er dømt og udvist i narkosag, er arabisk mand igen mistænkt for ny kriminalitet. Nu er han fængslet for at modtage penge fra bankrøveri

Retsvæsnet har allerede givet ham en enkeltbillet ud af landet. Men alligevel er det igen lykkes for en 53-årig mand at havne bag tremmer.

Onsdag blev han fængslet for 13 dage i den københavnske dommervagt i en opsigtvækkende sag om vask af farvede pengesedler.

Politiet sigter ham for at have modtaget op i mod syv millioner kroner i løbet af årets første måneder. Pengene skulle komme fra et endnu ukendt bankrøveri, hvor de var blevet ødelagt af bankens farvepatron.

Manden skulle have givet cirka 60.000 kroner videre til en 35-årig medgerningsmand, der skulle forsøge at rengøre dem på kemisk vis. Politiet har dog ikke fundet de mange millioner kroner. Ved anholdelsen beslaglagde betjentene kun nogle tusinde kroner i farvede pengesedler.

Sagen er dukket op som en udløber af en helt andet efterforskning, fortæller vicepolitiinspektør Henrik Svindt fra Københavns Politis bandeenhed.

Det er formentligt medgerningsmanden, der har bragt politiet på sporet af pengevasken. Den 35-årige blev i foråret fængslet i en sag om indsmugling af hele 80 kilo amfetamin fra Holland til Danmark.

Dén sag stødte efterforskerne til gengæld ind i, da de var ved at opklare sidste sommers drab ved Christiania.

Den 53-årige blev i 2003 idømt 12 års fængsel og en udvisning af landet for sin rolle i en sag om handel med kokain. Manden drev desuden en selvbestaltet "fabrik", hvor der blev forfalsket pas og klippekort.

Manden har libanesisk baggrund, og er tilsyneladende ikke blevet udvist af Danmark endnu af hensyn til hans personlige sikkerhed.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere