Netto-ansatte får krisehjælp efter chikane

De ansatte i Netto på Blågårdsgade, der gennem de seneste dage er blevet overfaldet og chikaneret af lokale beboere, få nu krisehjælp

Netto i Blågårdsgade er nu lukket i foreløbig 14 dage, og de ansatte modtager krisehjælp efter trusler. (Foto: Kristian Linnemann)
Netto i Blågårdsgade er nu lukket i foreløbig 14 dage, og de ansatte modtager krisehjælp efter trusler. (Foto: Kristian Linnemann)

De ansatte i den lukkede Netto på Blågårdsgade på Nørrebro får krisehjælp efter flere dage med overfald, chikane og hærværk.

- Hærværk mod vores forretninger har vi prøvet før, men denne situation, hvor lokale beboere går målrettet efter vores ansatte, er uden fortilfælde, og det er helt uhørt, siger Brian Seemann, salgsdirektør i Netto Danmark.

- De ansatte har det rigtig, rigtig skidt, og de er tilbudt krisehjælp, siger han. Salgsdirektøren understreger, at Netto vil finde arbejde i andre forretninger til de ansatte, hvis det viser sig for farligt at genåbne butikken på Blågårdsgade.

Situationen tog sin begyndelse i sidste uge, hvor de ansatte blev tævet af en lille håndfuld kunder, der var utilfredse med kassebetjeningen.

Det anmeldte de ansatte, og tirsdag blev en ansat skubbet på gaden, ligesom forretningens ruder blev baldret.

Lokalpolitiet øger nu patruljeringen i bydelen.

- Vi har ingen informationer om, at det skulle være folk fra bandemiljøet på Nørrebro, der er involveret. Det er efter alt at dømme en lille gruppe personer, der puster sig op, siger lederen af lokalpolitiet på Nørrebro Frank Reuter.