Netto-voldsmand identificeret

Politiet søger tre voldsmænd for Netto-overfald. To i kredsen omkring voldsmændene søges som vidner

En af de tre Netto-voldsmænd er identificeret, og politiet arbejder stadig med identifikation af de to andre, der overfaldt Netto-personalet med spark og knytnæveslag. (Foto fra forretningens overvågningskamera)
En af de tre Netto-voldsmænd er identificeret, og politiet arbejder stadig med identifikation af de to andre, der overfaldt Netto-personalet med spark og knytnæveslag. (Foto fra forretningens overvågningskamera)

Efter at have kigget optagelser igennem fra onsdagens overfald på ansatte i Netto i Blågårdsgade 26 på Nørrebro i København, har Københavns Politi skåret antallet af gerningsmænd ned fra fire til tre.

- På optagelserne udøver tre personer aktivt vold mod de Netto-ansatte, og dem skal vi have fat i. De vil blive sigtet for vold. Vi har en sikker identifikation på den ene af dem og arbejder stadig med identificering af to af voldsmændene, siger den centrale efterforskningsleder ved Station Bellahøj, Kristian Aaskov, til ekstrabladet.dk.

En mand i en orange, kortærmet FC Barcelona-trøje der opholder sig inde i forretningen, og en mand med solbrillerne oppe i panden, der står i forretningens indgangsparti, har tidligere været identificeret som gerningsmænd, men er nu alene klassificeret som vidner i sagen.

- De to personer er inde i personkredsen omkring gerningsmændene, men har ikke udøvet vold i Netto. De to vil vi gerne tale med som vidner til overfaldet. De kan med andre ord hjælpe med at opklare overfaldet, siger Kristian Aaskov til ekstrabladet.dk.

Defekt kasseapparat udløste voldsorgie
Den rå og afstumpede vold startede som et skænderi mellem to kunder og en kassedame.

- Hun bad dem om at gå hen i en anden kø, da hendes kasse var brudt sammen, og hun var nødt til at lukke den. Det fik dem til at svine hende til og bruge et meget grimt sprog. Hun tilkaldte to mandlige kolleger, som kom i skænderi og efterfølgende klammeri med de to aggressive kunder, sagde den centrale efterforskningsleder ved Københavns Politi sent onsdag aften til ekstrabladet.dk.

Pludselig kom nogle af kundernes kammerater til, og så var det tre mod to. Blodet sprøjtede og varer blev væltet af hylderne, da voldsorgiet fandt sted foran skræmte handlende.

Rå og afstumpet vold
- Der er blevet uddelt rigtig mange knytnæveslag. De ansatte var i undertal, så det var ikke en fair kamp, og der er mere tale om overfald end om slagsmål, siger politiets centrale efterforskningsleder.

Den ene af Netto-medarbejderne er torsdag morgen fortsat indlagt på hospitalet, mens den anden blev udskrevet efter endt behandling onsdag.

Lukket på ubestemt tid
I Nettos hovedkvarter i Køge er man rystede over voldsorgiet.

- Vi er meget chokerede. Vi har ikke tidligere været udsat for vold mod vores personale i butikkerne, siger Netto´s direktør Morten Kaas til ekstrabladet.dk.

Det er besluttet, at butikken i Blågårdsgade 26 indtil videre holder lukket på ubestemt tid.

Netto har periodevist en vagt i butikken i Blågårdsgade, men han var der ikke, da overfaldet skete.

- Nu vil vi overveje, hvad vi kan gøre. Vi åbner ikke butikken igen, før vi kan garantere medarbejdernes sikkerhed, siger Morten Kaas.

Har du oplysninger i sagen og kan du eventuelt identificere gerningsmændene, kontakt da Københavns Politi på telefon 114.

1 af 2 Den tredje gerningsmand blev fanget af et overvågningskamera på butikkens facade. (Foto fra forretningens overvågningskamera)
2 af 2 En af de tre Netto-voldsmænd er identificeret, og politiet arbejder stadig med identifikation af de to andre, der overfaldt Netto-personalet med spark og knytnæveslag. (Foto fra forretningens overvågningskamera)