Mor ville ikke se mig i øjnene

Mareridt i retten: -   Hun så bare væk, fortæller Jens Sørensen om det første møde med sin mor, siden hun blev anholdt for sexovergreb på sine tre børn

22-årige Jens Sørensen måtte gennemleve sit livs mareridt, da han i går skulle vidne i retten om moderen og stedfaderens mangeårige sexmisbrug af ham selv og hans to søskende. Men han kan godt tilgive sin mor. Ekstra Bladet onsdag.
22-årige Jens Sørensen måtte gennemleve sit livs mareridt, da han i går skulle vidne i retten om moderen og stedfaderens mangeårige sexmisbrug af ham selv og hans to søskende. Men han kan godt tilgive sin mor. Ekstra Bladet onsdag.
Da 22-årige Jens Sørensen under sin forklaring i Retten i Sønderborg i går måtte gennemleve det misbrug, hans 49-årige mor, JE, og hans 54-årige stedfar, JA, udsatte ham for gennem store dele af hans barndom, havde han et enkelt ønske med sig ind i retssalen:

At få øjenkontakt med sin mor, der var til stede, imens han afgav forklaring. Men det ønske fik han ikke indfriet.

– Jeg kiggede over på hende flere gange, men hun så bare væk. Vi fik ikke øjenkontakt en eneste gang. Jeg har ikke set hende, siden hun blev anholdt, siger Jens Sørensen til Ekstra Bladet, umiddelbart efter han bag lukkede døre afgav forklaring.

I de år, Jens Sørensen lagde krop og sind til sin mors og stedfars omfattende misbrug, havde han ikke forestillet sig, at hans nu 14-årige lillesøster gennemlevede samme mareridt som ham.

Oralsex med datteren
Det gik først op for ham under et grillarrangement hos deres mor og stedfar i hjemmet i Tinglev i juni 2009, hvor stedfaderen JA fremviste billeder af JE, der havde oralsex med sin på det tidspunkt 13-årige datter.

– Jeg havde vel troet, at de var blevet klogere, og at det var gået op for dem, at man ikke behandler børn sådan. Derfor gjorde jeg ikke noget, siger han.

Svære konsekvenser
– I dag har jeg skyldfølelse over, at jeg ikke greb ind. Jeg kunne måske have hjulpet hende.

Skyldfølelse og de seneste mange års forsøg på at fortrænge de uhyrligheder, JA og JE udsatte ham og han hans søskende for, har da også haft sine konsekvenser for Jens Sørensen.

I dag er han sygemeldt og har det svært med at være omgivet af mange mennesker på samme tid.

– Jeg har det rigtig skidt oven på alt det her, men jeg håber, det bliver lettere at komme videre nu, hvor jeg har fået overstået min del af retssagen, siger han.

– Det har fyldt rigtig meget, så det vil tage tid. Men det skal nok komme.

Har ondt af mor
Til trods for, at Jens Sørensens mor har udsat ham og hans søskende for det værste, en forælder kan gøre ved sit barn, har han stadig ondt af hende.

– Men hvordan kan du have ondt af en kvinde, som har udsat dig for det her?

– Det ved jeg ikke rigtig. Fordi jeg synes, det er synd for hende, at hun har været sammen med min stedfar i så mange år. Hun er bange for ham, og jeg er sikker på, at hun er blevet presset til alt det her af ham.

– Kan du tilgive hende?

– Ja, det kan jeg. Med tiden. Jeg har ikke tilgivet hende helt endnu, men det kommer. Inderst inde håber jeg også, at hun og jeg kan få et normalt forhold til hinanden igen, når alt det her er overstået, siger han.

Der afsiges dom i sagen senest 30. juli.