Menighedsrådsmedlem sigtet for pædofili

Et menighedsrådsmedlem fra Vestlolland er blevet bedt om at tage orlov, efter at politiet har sigtet ham for et pædofilt overgreb

Et menighedsrådsmedlem fra en sogn på Lolland er blevet sigtet for et pædofilt overgreb. (Foto:John Connell)
Et menighedsrådsmedlem fra en sogn på Lolland er blevet sigtet for et pædofilt overgreb. (Foto:John Connell)

Et 62-årigt menighedsrådsmedlem er blevet bedt om at tage orlov fra sit virke i et lollandsk menighedsråd, efter det er kommet frem, at politiet har sigtet manden for et overgreb mod en dreng for 8-9 år siden.

Forældelsesfristen for sager om pædofili er ti år.

- Sigtelsen og ransagningen udsprang af en anden sag, vi efterforskede. Det er to måneder siden, vi gik ind i sagen, og vi efterforsker den stadigvæk. vi mangler at afhøre et par vidner, før vi kan sende den videre til vores juridiske afdeling, siger Vicepolitikommissær Bo von Würden.

Han afkræfter samtidig, at den sigtede skulle være præst i menighedsrådet.

Det er menighedsrådets forretnings- og økonomiudvalg, der har taget beslutningen om at sende et brev til den 62-årige med opfordring til at tage orlov fra sit mangeårige medlemskab af menighedsrådet, indtil sagen har fået sin afslutning. Det skriver folketidende.dk

Sigtelsen går på anden kønslig omgang end samleje samt krænkelse af samme drengs blufærdighed. Samtidig er der rejst sigtelse for besiddelse af børnepornografisk materiale, som politiet fandt på mandens computer, da de rensagede hans hjem.