Skudoffer på hat med de kendte

'Cosby' omgås på lige fod med rockere, gangstere, kunstnere og fodboldstjerner

Kenneth Vigeholm - også kaldet Cosby - blev ramt af fem skud på Christiania. (Arkivfoto: Johnny Frederiksen)
Kenneth Vigeholm - også kaldet Cosby - blev ramt af fem skud på Christiania. (Arkivfoto: Johnny Frederiksen)

Rigmor Zobel er langt fra det eneste hotte navn i hans bekendtskabskreds - snarere tvært imod.

I går beskrev Ekstra Bladet, hvordan det 41-årige offer for skudepisoden på Christiania, Kenneth ’Cosby’ Vigeholm, blev hvirvlet ind i retssagen om jetsetdronningens kokainforbrug. Og ’Cosby’ bevæger sig tilsyneladende ligegodt om det er med Christianias rå brostensbrolægning som kulisse eller, om det er i VIP’ernes forkromede verden.

- Det er da forfærdeligt, han er blevet skudt, siger Jesper Binzer, forsanger i rockbandet DAD.

Han fortæller, at ’Cosby’ tilbage i 1980’erne var roadie for orkestret.

- Dengang var han jo bare en ranglet knægt. Efter han blev en stor mand på Staden, havde han jo ikke brug for at arbejde for os mere. Men jeg hilser da pænt på ham, når jeg en sjælden gang er i gaden (Pusherstreet, red), forklarer DAD-stjernen.

Barndomsven med 'Sommer'-stjerne
Skuespilleren Lars Ranthe – bl.a. kendt fra tv-serien Sommer – har kendt ’Cosby’ fra barnsben. De to er voksent op sammen i bebyggelsen Urbanplanen på Amager. De to er tætte venner og har i følge Ekstra Bladets oplysninger flere gange været på skiferie sammen i Frankrig. Ranthe vil dog ikke kommentere venskabet med den dømte hashgangster.

’Cosby’ følger fodboldlandsholdet tæt og har flere gange besøgt landsholdet under træningen i Vedbæk. Det ligger dog et par år tilbage i tiden. I følge avisens oplysninger mødtes han blandt andet med sin ven, Jon Dahl Tomasson, hvor de udenfor træningsanlægget hyggesnakkede.

Også den kontroversielle kunstner Kristian von Hornsleth tæller blandt ’Cosbys’ bekendtskaber.

- Han hjalp mig med at sætte en udstilling op på Christiania for nogle år siden. Det gik fint. Også selvom, jeg ikke fik solgt særligt meget, forklarer von Hornsleth.

- Jeg har både kunder i kongehuset og på Christiania. Det ser jeg ikke noget odiøst i. Der har altid været et vidst spændingsfelt mellem kunstverdenen og de slemme drenge. Samme konstellation gjorde sig gældende tilbage i 1920’ernes USA. Uden det miks, var foreksempel Jazz-musikken aldrig blevet så stor, forklarer han.

Gudfar til rockerbarn
Gennem godt 20 år har 'Cosby' været en central figur i miljøet omkring Christianias hash-pushere. I 2005 blev 'Cosby' idømt to års fængsel for omfattende handel med hash.

Under rockerkrigen mellem Hells Angels og Bandidos tilbage I midten af 1990'erne var 'Cosby' en kort overgang indrulleret I HA'ernes hieraki. Han nåede dog ikke længere end til Hangaround, før han stoppede igen. Han er dog stadig tætte venner med en lang række HA'ere.

Blandt andet er han gudfar til HA'eren Svend 'Svin' - Erik Holsts barn.

’Cosby’ har været indblandet i adskillelige episoder. Ifølge Ekstra Bladets oplysninger, er køen af folk, der har et horn i siden på den dømte hashgangster, lang.

Alligevel kunne centralt placerede kilder på Christiania ikke se, hvorfor ’Cosby’ skulle skydes.

- Han er ikke nogen farlig mand. Folk ved ikke, hvem der har gjort det, siger en kilde.

Kilderne siger, at gerningsmanden eventuelt kan være en mentalt syg person.

1 af 2 
2 af 2 Kenneth Vigeholm - også kaldet Cosby - blev ramt af fem skud på Christiania. (Arkivfoto: Johnny Frederiksen)