Voldsforbryder i biljagt i Vejle

En 22-årig mand varetægtsfængslet efter en dramatisk politijagt, hvor han satte flere menneskers liv på spil. Manden var ifølge politiet på stoffer

En 22-årig mand, der burde have siddet bag tremmer for grov vold, gjorde i går flere forsøg på at undslippe lovens lange arm. Undervejs satte han flere menneskers liv på spil og påkørte med vilje en patruljevogn.

Patruljevognen holdt i aftes omkring klokken 20.18 og ventede på grønt i krydset Boulevarden, Damhaven og Bredstensvej, da manden drønede over for rødt i en grøn BMW af ældre model. Betjentene satte efter manden, der frygtløst ræsede gennem Vejle.

På stoffer
På et tidspunkt forvildede han sig endda ind i gågaden.

Politiet formoder, at manden var påvirket af euforiserende stoffer under vanvidsjagten.

På et tidspunkt valgte den 22-årige at brage ind i patruljevognen, der fik en række materielle skader.

Stukket af fra fængsel
Efter en hæsblæsende biljagt overmandede politiet manden. Indtil videre vurderer Sydøstjyllands Politi, at manden har begået 18 færdselsforseelser.

Manden er kendt af politiet, og han var før bilræset efterlyst. Han er for nylig stukket af fra fængslet, hvor han havde siddet siden december. Han afsonede ti måneder for 'kvalificeret vold'.

Det betyder ifølge vagtchef ved Sydøstjyllands Politi Søren Løvendahl, at manden har brugt andet end næverne - for eksempel et redskab - til at udøve volden, og der er tale om flere tilfælde.

Den 22-årige mand blev i dag fremstillet i grundlovsforhør og varetægtsfængslet frem til den 8. juli, oplyser politiets vagtchef. Manden er sigtet for at have udsat andres liv og førlighed for fare og for at have kørt i påvirket tilstand. Desuden bliver han fremstillet for en lang række overtrædelser af færdselsloven.