Jørn Ege opgiver at anke tyveri-dom

Den 54-årige plastikkirurg Jørn Ege har accepteret sin to års dom som bagmand til kunsttyverier for millioner

Læge Jørn Ege accepterer sin toårs dom som kunsttyv. (Foto: Nicolai Svane)
Læge Jørn Ege accepterer sin toårs dom som kunsttyv. (Foto: Nicolai Svane)

Det er i dag to uger siden, at hammeren endnu engang faldt over den 54-årige læge, plastikkirurg, skattesvindler og kunsttyv Jørn Ege - i daglig tale for nogen bedre kendt som 'penislægen'.

Jørn Ege blev torsdag i forrige uge idømt to års fængsel for at være bagmanden til flere kunsttyverier i millionklassen af blandt andet den kendte Cobra-maler Carl Henning Pedersen.

Ege havde blandt andet bestilt to tyve til at begå indbrud i flere villaer, hvorfra de værdifulde kunstværker blev stjålet. I dag udløb så ankefristen for dommen.

- Jørn Ege har valgt at modtage dommen, så han anker ikke, udtaler anklager i sagen Tina Davidsen til ekstrabladet.dk.

Penislægen har siddet varetægtsfængslet siden sidste sommer - blandt andet af frygt for at han skulle flygte til udlandet, hvis han blev løsladt. Nu kan han så se frem til sin afsoning på i alt fire års fængsel - to år for kunsttyveriet og to år for skattesvig, som han også blev idømt i april.

Lægen fik i kunsttyveri-sagen desuden også frataget sin lægebestalling, fordi han havde udskrevet en falsk lægeerklæring til en fange, mod at han selv modtog to designerstole.

Hvor den mangefacetterede læge skal afsone henne, vides endnu ikke.