Der var en, der var to - dobbelt fangeflugt i Risskov

Først flygtede den ene. Så fortrød han og meldte sig selv. To timer senere flygtede så hans kammerat ud gennem et vindue fra samme psykiatriske hospital

Noget synes at være helt galt med sikringen af de varetægtsfængslede på de psykiatriske hospitaler rundt omkring i landet.

I lørdags flygtede en farlig 22-årig mand fra en psykiatrisk afdeling på Augustenborg Sygehus, da han kravlede ud gennem et vindue. Han står bl.a. bag et hjemmerøveri, hvor han truede med at skyde et ægtepar.

I søndags var det en 48-årig ekstremt farlig fange fra retspsykiatrisk sygehus i Middelfart, der i ro og mag kunne kravle over et hegn og ud i friheden - så længe han er på fri fod, er hans kone nu i livsfare.

Først flygtede den ene
I går flygtede så en 22-årig mand fra psykiatrisk hospital i Risskov. Dét kun to timer efter, at Østjyllands Politi netop havde gen-anholdt den 22-åriges kammerat, en 21-årig mand, som var flygtet fra samme hospital blot en uge forinden.

- Den 21-årige flygtede fra Risskov Hospital den 1. juni. Men presset på ham blev så stort, at han ringede i går og meldte sig selv, oplyser Mogens Brøndum fra Østjyllands Politi til ekstrabladet.dk.

Både den 21-årige og den 22-årige blev anholdt i maj måned, efter at Østjyllands Politi i omkring et års tid har efterforsket et større sagskompleks omkring 28 indbrud og hæleri i Jylland. Her blev i alt otte personer anholdt under en kæmpe aktion, hvor i alt 80 betjente var involveret.

Så flygtede kammeraten
Men næppe havde politiet i går endelig fået de varetægtsfængslede 'på plads igen', før det igen gik galt. Blot to timer efter den 21-årige var blevet genhuset på Risskov Hospital flygtede den 22-årige altså ved 17-tiden fra stedet.

Ifølge ekstrabladet.dk's oplysninger havde fangen angiveligt adgang til en vaskekælder, hvorfra han ugeneret kunne kravle ud gennem et usikret vindue og vinke farvel til sin indespærring.

- Det er naturligvis ærgerligt, at vi skal bruge vores ressourcer på at jagte undvegne fanger, når vi allerhelst vil bruge dem på at efterforske, lyder det fra Mogens Brøndum om sagen.

Det har i dag ikke været muligt at få en kommentar omkring sikkerheden på Psykiatrisk Hospital i Risskov.