Kvinde dømt for at ville skyde sig selv

En 37-årig kvinde fra Lolland købte et haglgevær og forsøgte at tage sit eget liv. Det mislykkedes, og nu er hun i stedet dømt for ulovlig våbenbesiddelse

I marts forsøgte hun at tage sit eget liv. Nu er hun blevet dømt for ulovlig våbenbesiddelse. Det er fakta fra en lidt bizar sag fra Øster Ulslev på Lolland, hvor en 37-årig kvinde i marts forsøgte at skyde sig selv med et haglgevær.

Kvinden overlevede - stærkt såret - selvmordsforsøget, men kun for siden at blive sigtet for ulovlig våbenbesiddelse, fordi hun ikke havde tilladelse til våbnet, skriver folketidende.dk.

Retten i Nykøbing Falster har behandlet sagen, der endte med en dom på fire måneders betinget fængsel til kvinden, der erkendte, at hun havde købt haglgeværet og patronerne på et loppemarked for fem år siden.

I udgangspunktet burde kvinden have haft minimum et års fængsel efter loven om ulovlig besiddelse af skydevåben er blevet skærpet. I denne sag mente dommerne dog, at der var tilstrækkelig med formildende omstændigheder til at kvinden kunne "slippe" med en betinget dom.