Flygtet fange ville skyde ægtepar

Den 22-årige fængslede Hasan Hüseiyn Koc flygtede lørdag ud af at vindue fra sygehuset. Han står bag groft hjemmerøveri mod ægtepar

Den 22-årige Hasan Hüseiyn Koc står bag et groft hjemmerøveri i april, men er særdeles godt kendt af politiet for flere røverier, som han også har fået flere domme for. (Politifoto)
Den 22-årige Hasan Hüseiyn Koc står bag et groft hjemmerøveri i april, men er særdeles godt kendt af politiet for flere røverier, som han også har fået flere domme for. (Politifoto)

Knap to måneder efter, at den 22-årige Hasan Hüseiyn Koc og hans kammerat begik væbnet hjemmerøveri mod et ægtepar i Skovby på Als, var det endelig lykkedes politiet at fange dem. I fredags blev de to hjemmerøvere varetægtsfængslet, men allerede lørdag lykkedes det den 22-årige Hasan Koc at flygte.

Kunne ikke li' arresten - flygtede fra sygehus
Han blev varetægtsfængslet på psykiatrisk afdeling på Augustenborg Sygehus, fordi han angiveligt har det psykisk dårligt med at sidde i arresten. Her fik han dog hurtigt brudt et vindue op og flygtede. Nu er han ikke kun efterlyst i Danmark men også i udlandet.

- Han er blevet efterlyst internationalt også. Vi formoder at han måske er flygtet til udlandet, men holder dog alle muligheder åbne, siger vicepolitikommissær Lars Haugaard Thomsen fra Syd- og Sønderjyllands Politi til ekstrabladet.dk.

Hasan Koc er oprindeligt fra Tyrkiet men er dansk statsborger. Han betegnes af politiet som farlig og muligvis bevæbnet, som han har været mange gange tidligere.

Ville skyde ægtepar
Forud for hjemmerøveriet i Skovby den 5. april havde Hasan Hüseiyn Koc et par dage forinden brudt ind i villaen og blandt andet stjålet en nøgle til huset. Allerede fire dage senere vendte han tilbage med sin kammerat, hvor de låste sig selv ind. Men denne gang var ægteparret hjemme.

- De blev truet med pistol og truet med at blive skudt, hvis de ikke låste pengeskabet op. Det nægtede de dog, og røverne flygtede i stedet i ægteparrets bil med deres mobiler og fastnettelefoner, for at de ikke kunne slå alarm, forklarer Lars Haugaard Thomsen.

Det var vidner og gode tip fra miljøet, der fik politiet på sporet af hjemmerøverne. Hasan Hüseiyn Kocs medgerningsmand sidder fortsat bag tremmer - i en almindelig arrest.