Journalister dømt for skjult kamera

Skjulte tv-optagelser af beboerne på et plejehjem har nu kostet to journalister en betinget fængselsstraf

To journalister fra det nu hedengangne Bastard Film A/S blev torsdag i Københavns Byret fundet skyldige i ulovlige optagelser med skjult kamera på plejehjemmet Fælledgården i København.

De fik begge 20 dages betinget fængsel.

Redaktør Miki Mistrati og journalist Marike Martine Jensen var tiltalt for uberettiget at have filmet beboerne, uden at de var klar over det. Journalisten udgav sig for sosuassistent, men med et skjult kamera på brystet.

Hendes redaktør, Miki Mistrati, var den hovedansvarlige for projektet, det blev solgt til Danmarks Radio og vist i nyhedsudsendelsen Magasinet Søndag den 21. maj 2006.

Nogle af optagelserne viste beboere i meget private situationer, blandt andet under toiletbesøg, og optagelserne dokumenterede til dels en hård tone fra nogle ansatte over for beboere.

Den ansvarlige redaktør, Miki Mistrati, er også sigtet i en lignende sag om tv-optagelser med skjult kamera på et bosted for psykisk handicappede i Bagsværd ved København.

Københavns Vestegns Politi har afventet udfaldet af torsdagens dom, før politiet eventuelt beslutter sig for at rejse tiltale.