Penislægen stod bag kunsttyverier

Det er den 54-årige plastikkirurg Jørn Ege, der stod bag kunsttyverier af Cobra-malerier i millionklassen

Læge og plastikkirurg bestilte tyverier i millionklassen. Han er nu dømt to års fængsel.(Foto: Nicolai Svane)
Læge og plastikkirurg bestilte tyverier i millionklassen. Han er nu dømt to års fængsel.(Foto: Nicolai Svane)

Skattefusk, kunsttyveri i millionklassen og falsk lægeerklæring. Det er kompetencer som den kendte og for nogen berygtede læge og plastikkirurg Jørn Ege nu kan skrive på visitkortet. Kompetencer som resten af Danmarks befolkning nu også gøres bekendt med, efter Østre Landsret her til middag har ophævet navneforbudet mod ham.

Dommen over den 54-årige Jørn Ege faldt i sidste uge, hvor han blev idømt to års fængsel for at have bestilt flere kunsttyverier - udført at to gemene tyve, der brød ind i flere boliger og blandt andet stjal kostbare malerier af Cobra-maleren Carl Henning Pedersen.

Efter dommen i torsdags kærede Eges forsvarer, at navneforbuddet blev ophævet, og at Ege fortsat skulle være varetægtsfængslet under den 14-dages ankeperiode.

Frygter Ege vil flygte
Begge dele blev altså for kort tid siden afvist af Østre Landsret med henvisning til byrettens afgørelse, der blandt andet lagde vægt på, at Jørn Ege, også kendt som Penislægen efter nogle angiveligt fejlslagne plastikoperationer, tidligere er stukket af fra politiet til udlandet.

Ifølge anklageskriftet bestilte Jørn Ege 'direkte eller gennem en mellemmand' to tyve til i foråret og sommeren 2009 at begå indbrud i en lejlighed i Store Kongens Gade og i en villa på Linde Allé på Frederiksberg. Dele af kunstværkerne forsøgte Jørn Ege efterfølgende at sælge videre til en galleriejer og fik andre opbevaret hos en veninde.

Ingen lægegerning i to år
Jørn Ege fik med dommen desuden også frataget sin lægebestalling i to år, fordi han forfalskede en lægeerklæring til en indsat i Vestre Fængsel, så han kunne komme på udgang - mod at Jørn Ege selv fik to designerstole.

Flere af kunstværkerne er endnu ikke blevet fundet.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen