Fransk pengetransporttyv får heltestatus

'Jeg er ikke nogen Robin Hood', fastholder chauffør, der stjal fra sin egen pengetransport og opnåede heltestatus

Toni Musulin risikerer tre års fængsel efter at være stukket af med 80 mio. kroner. De fleste af pengene blev fundet igen. (Foto: AP)
Toni Musulin risikerer tre års fængsel efter at være stukket af med 80 mio. kroner. De fleste af pengene blev fundet igen. (Foto: AP)

En fransk chauffør for en pengetransport er blevet helt på internet, efter at han stak af med millioner af euro i kontanter. Da retssagen mod ham startede tirsdag, fastholdt Toni Musulin, at han ikke er nogen Robin Hood, men bare en mand, der var sur på sin chef.

Den 39-årige Musulin, tidligere ansat ved det svenske pengetransportfirma Loomis, risikerer tre års fængsel for tyveriet, der fandt sted i november 2009 i Lyon.

- De siger, at jeg er en Robin Hood, men det er jeg ikke. Jeg er bare en almindelig mand. Jeg havde problemer med min chef, sagde Musulin ved starten af retssagen.

- Det er altid den lille fyr, der får al skraldet, så jeg besluttede mig for at gøre oprør, forklarede Musulin videre.

Musulin begrundede sit oprør med, at han i 11 år havde arbejdet for Loomis til, hvad han betragtede som en slaveløn, og at der gang på gang var fejl i hans lønseddel.

11 dage efter at være stukket af med 11 mio. euro - godt 80 mio. kr. - fra den pengetransport, han var chauffør for, blev Musulin anholdt af politi i Monaco. Siden fandt myndighederne ni mio. euro gemt i en garage. De sidste 2,5 mio. euro er forsvundet.

- Jeg har ikke taget pengene, forklarede Musulin dommeren og sagde, at pengesækkene sandsynligvis var blevet tabt i forbindelse med flugten.

Tyveriet gjorde omgående Musulin til en sensation på internet, hvor flere sider på Facebook er helliget den nye franske antihelt. Blandt Facebook-siderne er der en, der opfordrer Musulin til at stille op til det næste parlamentsvalg i Frankrig.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere