Kirsten blev pint i et døgn

Sex-fange på John Knudsens båd: Ekstra Bladet kan afsløre Kirstens sidste 24 timer

John Knudsens båd, Pampero 2, blev beslaglagt af politiet efter Kirstens forsvinden. John Knudsen havde sexlegetøj, kroge og tov om bord i båden, så han kunne binde sine partnere. (Privatfoto)
John Knudsens båd, Pampero 2, blev beslaglagt af politiet efter Kirstens forsvinden. John Knudsen havde sexlegetøj, kroge og tov om bord i båden, så han kunne binde sine partnere. (Privatfoto)

Fanget. Bedøvet. Voldtaget. Fotograferet. Kvalt.

Den 52-årige Kirsten Bay Andersen fra Vojens fik en ubeskrivelig og frygtelig død om bord på den nu mordsigtede John Knudsens båd i Haderslev Fjord sidste år.

Ekstra Bladet kan i dag afsløre, at den helt sagesløse kvinde blev holdt fanget om bord på båden og pint og plaget fysisk og psykisk i omkring et døgns tid, før John Knudsen besluttede sig for at tage livet af kvinden.

– Kirsten Bay Andersen var i live i et døgns tid efter at have mødt John Knudsen. Hun blev kvalt ved, at han trak en plasticpose ned over hendes hoved, bekræfter flere kilder tæt på John Knudsen uafhængigt af hinanden over for Ekstra Bladet.

Den 52-årige kvinde forsvandt 26. september sidste år, efter at hun havde været til en festlig personalefest på Job Center Haderslev. Kollegerne så en glad Kirsten Bay Andersen forlade festen, efter at hun lidt over klokken to havde ringet til sin mand og bedt ham hente sig ved politigården i Haderslev.

Det blev sidste gang, at nogen så Kirsten i live ud over morderen.

Orgie af rædsler
På vejen op mod politigården stødte den 52-årige kvinde ind i den 44-årige tidligere voldtægtsdømte John Knudsen fra Haderslev. Den berusede mand tvang Kirsten Bay Andersen ud på en længere vandretur, som endte på hans motorbåd i Haderslev Havn.

Det er stadig en gåde, hvorfor Kirsten ikke gjorde voldsom modstand på dette tidspunkt.

Mens Kirsten Bay Andersens mand, Ole, forgæves ringede til sin hustru adskillige gange for at høre, hvor hun blev af, begyndte et orgie af rædsler om bord på motorbåden.

Ekstra Bladets kilder bekræfter uafhængigt af hinanden, at John Knudsen formentligt flere gange voldtog den stakkels kvinde, inden han myrdede hende.

– Hun blev også krænket seksuelt på forskellige andre måder og ligefrem bedøvet. John Knudsen fotograferede sågar Kirsten Bay Andersen, mens han voldtog hende, beretter flere af kilderne, der har et indgående kendskab til personen John Knudsen.

Efter at have kvalt Kirsten – der i øvrigt netop var blevet helbredt for en kræftlidelse – smed John Knudsen den nøgne kvinde ud på otte meter dybt vand i Haderslev Fjord. Forinden havde han bundet i tung blyklods om benene på hende.

Ekstra Bladets opsigtsvækkende oplysninger vil givetvis være en del af det omfattende anklageskrift, som statsadvokaten i Sønderborg om en måneds tid skal til at forberede mod den 44-årige John Knudsen fra Haderslev.

Hverken politi eller anklagemyndighed ønsker dog på nuværende tidspunkt at oplyse detaljer om den gruopvækkende mordsag.

– Jeg har ingen kommentarer til dine oplysninger. Politiet har færdigefterforsket sagen og givet den videre til anklagemyndigheden, lød det i går fra vicepolitiinspektør Bent Thuesen, der har ledet efterforskningen.

Politiadvokat Claus Lyngholm, Syd- og Sønderjyllands Politi, bekræfter, at han lige nu er i færd med at gennemgå Kirsten-sagens omfattende akter.

– Jeg kan ikke gå i detaljer, da sagen er kørt for lukkede døre. Materialet bliver overdraget til Statsadvokaten i Sønderborg om en måneds tid. Herefter er det op til ham at udforme anklageskriftet mod John Knudsen, siger Claus Lyngholm.

Kroge og tov om bord
John Knudsen er af flere eks-veninder blevet betegnet som en skørtejæger – til tider med hang til det sadomasochisme. Han havde sex-legetøj, stålkroge og tov liggende i sin båd, som blev brugt til at binde kæresterne med.

Det har ikke været muligt at få oplyst, hvordan John Knudsen stiller sig til de nye sigtelser. Han erkendte sig dog skyldig i drab efter anholdelsen i Spanien i november sidste år.

Strafferammen for drab er livsvarigt fængsel eller forvaring på ubestemt tid.

Læs mere om John Knudsen og mordet på Kirsten Bay Andersen og livet for hendes efterladte i Ekstra Bladet i dag

Fakta: Kirstensagen

26. september

Den 52-årige Kirsten Bay Andersen forsvinder pludseligt ved 02-tiden om morgenen efter at have deltaget i en personalefest på Jobcenter Haderslev. Et vidne ser en kvinde, hvis signalement passer på Kirsten, i håndgemæng med en mand. Den senere mistænkte, John Knudsen , er denne aften på værtshuset Rottehullet, hvor han er beruset og lægger an på kvinderne.

28. september

En lokal skraldemand, Kim Schrader, går på morderjagt og løfter lågene af 60 containere i Haderslev. Han finder Kirstens tøj og ejendele. Politiet betragter nu sagen som en forbrydelse. 44-årige John Knudsen flygter i første omgang til Tyskland, hvor han besøger en tysk veninde. Han efterlader sine to sønner alene hjemme.

1. oktober

Efter et tip fatter politiet mistanke til den 44-årige John Knudsen , som mod sædvane ikke er set på havnen i flere dage. Et tjek i kriminalregistret viser, at manden tidligere er dømt for voldtægt. Hans båd, der ligger tæt ved containeren med Kirstens tøj, beslaglægges og undersøges. Senere bliver John Knudsen fængslet in absentia og efterlyses via Interpol.

6. oktober

Liget af Kirsten bliver fundet på syv-otte meter vand i Haderslev Fjord. Kirsten er bundet til en tung blyklods. Det viser sig, at blyklodsen stammer fra John Knudsens båd.

16. oktober

Kirsten Bay Andersen bliver begravet fra Vojens Kirke. Flere hundrede venner og familiemedlemmer følger højtideligheden i den fyldte kirke.

4. november

John Knudsen bliver anholdt under tiggeri i den spanske by Zaragosa. Dagen efter fængsles han ved et retsmøde i Madrid med henblik på udlevering til Danmark.

13. november

Den tilbageholdte mordsigtede lader sig interviewe af Ekstra Bladet i Soto del Real-fængslet nord for Madrid.

18. november

John Knudsen udleveres til Danmark, hvor han indsættes i Esbjerg Arrest. Han tilstår drabet på Kirsten ved et lukket grundlovsforhør i Sønderborg.

13. juli 2010

John Knudsen tiltales for drab. Anklageskriftet offentliggøres.

1 af 3 Kirsten Bay Andersen forsvandt efter en personalefest på Job Center Haderslev 26. september sidste år. Nu viser det sig, at hun blev holdt fanget på John Knudsens motorbåd et døgns tid, før han myrdede hende. (Privatfoto)
2 af 3 Den nu 45-årige John Knudsen er tidligere dømt for voldtægt. Han har erkendt drabet på Kirsten, men først nu bliver detaljerne om hans ugerninger kendt i offentligheden. (Privatfoto)
3 af 3 John Knudsens båd, Pampero 2, blev beslaglagt af politiet efter Kirstens forsvinden. John Knudsen havde sexlegetøj, kroge og tov om bord i båden, så han kunne binde sine partnere. (Privatfoto)

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere