Voldtog eks-kone og dræbte hende

En 27-årig mor til to blev også voldtaget, da hendes eks-mand - ifølge anklageskriftet - huggede hende ihjel med en machete

Den 36-årige afrikaner voldtog og dræbte eks-konen, siger anklagen.(Foto: Mogens Flindt)
Den 36-årige afrikaner voldtog og dræbte eks-konen, siger anklagen.(Foto: Mogens Flindt)

Da 27-årige AH brutalt blev myrdet i sin lejlighed i Holte den 26. oktober sidste år, blev hun også voldtaget - enten før eller efter drabet.

Dét fremgår af anklageskriftet mod hendes 36-årige eks-mand, der på mandag stilles for retten i Lyngby tiltalt for drab og voldtægt.

Den 36-årige, der stammer fra Tanzania, nægter sig skyldig i det brutale drab.

Den 27-årige mor til to piger på et og tre år blev hugget ihjel med 'adskillige' stik og hug fra en brødkniv og en 40 centimeter lang machete, som parret havde fået i bryllupsgave.

AH blev også stranguleret med et netværkskabel, som hun fik snøret om halsen.

Tiltalt for voldtægt
Kvinden blev voldtaget både vaginalt og analt, lyder anklageskriftet. Men retslægerne har ikke med sikkerhed kunnet fastslå, om voldtægten skete før eller efter drabet.

Derfor er eks-manden tiltalt både for voldtægt og usømmelig omgang med liget.

Den 36-årige sagde i grundlovsforhøret, at han intet kunne huske om drabet. Men i telefonen til en afrikansk ven erkendte han tre timer før, han blev anholdt, at han havde dræbt eks-konen med macheten.

AH havde forladt sin mand, fordi han havde været utro under en ferie i januar. Han truede flere gange med at slå hende og børnene ihjel og afslog et tilbud fra svigerforældrene om at få betalt en billet hjem til Tanzania.

Parret mødte hinanden i 2002 i Tanzania. Parret forelskede sig, men den 36-årige kunne ikke få opholdstilladelse i Danmark, så de giftede sig og slog sig ned i Malmø, inden de kunne flytte til Danmark.

Ved 15.30-tiden den 26. oktober hørte beboere skrig fra lejligheden i Skovlyporten i Holte. AH blev fundet af en nabo i en stor blodpøl på gulvet og på køkkenbordet lå både den blodige machete og en køkkenkniv.

Eks-manden blev anholdt på Tagensvej i København seks timer efter drabet.

Dommen over den 36-årige falder på tirsdag.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere