Danske piger fanget på seriemorders kamera

Politiet i USA efterlyser disse piger - for at sikre sig de er i live. Billederne er fundet hos en dømt seriemorder, der tog billeder af sine ofre. Dette foto er fra Københavs Hovedbanegård

Kender du disse piger? Billedet er taget på Københavns Hovedbanegård i starten af 1970'erne. (Politifoto)
Kender du disse piger? Billedet er taget på Københavns Hovedbanegård i starten af 1970'erne. (Politifoto)

Det er formentligt over 30 år gammelt. Billedet, der viser to unge blonde piger siddende på en trækasse på en dansk banegård, og som nu er dukket frem af gemmerne i en uhyggelig sag fra USA.

Billedet af de pt. ukendte piger er blot et af hundrede fotos af unge kvinder taget af og fundet hos den 66-årige netop dødsdømte amatørfotograf og ikke mindst seriemorder Rodney James Alcala, og kvinderne efterlyses nu af politiet i USA.

Efterlyser kvinder
Politiet i Huntington Beach har nu offentliggjort utallige billeder af kvinder, som de efterlyser og ønsker identificeret. Mistanken er nemlig, at Alcala - udover at have voldtaget og dræbt en 12-årig pige og fire andre kvinder i perioden 1977-1979 - har myrdet langt flere kvinder end han er blevet dømt for.

Ekstra Bladet kan nu afsløre, at billedet af de to ukendte - formentligt danske - kvinder, er taget på Københavns Hovedbanegård. Det er blandt andet skiltet i baggrunden, hvor der står 'Udlevering af cykler sker fra perron 7', og den store trækasse, der klargør dette.

Foto taget på Hovedbanegården
- Pigerne sidder midt i afgangshallen. De sidder ved rejsegodsekspeditionen, som var en meget lav skranke, hvor rejsende dengang indleverede deres bagage og kufferter. Ud fra disse betragtninger kan vores eksperter desuden fastslå, at billedet er taget i starten af 1970'erne, lyder det fra Danmarks Jernbanemuseum, der har undersøgt sagen for Ekstra Bladet.

- Når vi med sikkerhed kan sige, det er fra Københavns Hovedbanegård, er det fordi, der på skiltet står 'perron 7', og en sådan findes kun på Hovedbanegården. Desuden påbegyndte man en ombygning i midten af 70'erne, hvor man afskaffede rejseekspeditionen, lyder forklaringen.

Flere af Rodney Alcalas ofre blev fundet voldtaget, myrdet og lå nøgne i stillinger, der tyder på, at de har indgået i en form for fotosession. På adskillige af de fotos, politiet i Huntington Beach har fundet i en garage lejet af den dømte seriemorder, optrådte kvinderne netop ofte nøgne og i de samme positioner.

Hos Rigspolitiet i Danmark er man efter spørgsmål fra Ekstra Bladet gået i gang med at undersøge billedet af de to piger nærmere.

Læs om Alcalas ofre og resten af historien i Ekstra Bladet i dag.

1 af 3 66-årige Rodney Alcala blev dømt for at have dræbt en 12-årig pige og fire andre kvinder. (Foto: Zuma Press)
2 af 3 Sådan så Rodney Alcala ud i 1970'erne. Hans ofre blev fundet voldtaget og myrdet. De var nøgne og lå i positurer, som om de indgik i en fotosession. Politiet har fundet adskillige fotos i hans arkiver. (Foto: Zuma Press)
3 af 3 Kender du disse piger? Billedet er taget på Københavns Hovedbanegård i starten af 1970'erne. (Politifoto)