PET jagter muldvarp i egne rækker

PET-ansat har angiveligt lækket fortrolige personoplysninger til en tidligere Bandidos-rocker

I flere måneder har Politiets Efterretningstjeneste, PET, jagtet en muldvarp internt i tjenesten, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten søndag.

Mistanken går på, at en PET-ansat har lækket fortrolige personoplysninger om og til en tidligere Bandidos-rocker Michael Green.

PET er afhængig af oplysninger fra kilder og andre tjenester, og det er essentielt for PET, at de informationer ikke gives videre til udenforstående. Hvis det alligevel sker, risikerer tjenesten, at ingen tør give den oplysninger.

- Påstanden i sig selv er ganske alvorlig og ubehagelig. PET er en af de få efterretningstjenester i Europa, der aldrig har haft en muldvarp netop på grund af en høj sikkerhedskultur. En muldvarp vil altid være en katastrofe for en efterretningstjeneste, siger Hans Jørgen Bonnichsen, tidligere operativ chef i PET.

Han understreger, at han ikke kender validiteten af oplysningerne om muldvarpen.

Oplysningerne stammer fra Michael Green, der i 2007 blev dømt i en narkosag. Ifølge den tidligere rocker har han fra en kilde i PET fået oplysninger om, at tjenesten har skjult aflytnings- og observationsrapporter, der viser, at han ikke kan have været involveret i narkosagen.

Michael Green vil have oplysningerne fremlagt og sin sag genoptaget, men vil ikke afsløre navnet på sin kilde.

PET-chef Jakob Scharf vil ikke kommentere sagen, da undersøgelsen af lækagen ledes af Statsadvokaten for Nordsjælland og Københavns Vestegn. Undersøgelsen omfatter desuden alvorlige korruptionsanklager mod en lang række storkøbenhavnske politifolk.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Christina Ehrenskjöld
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen