Fængslet for trusler mod tegner

To mænd er sigtet og fængslet i Irland for trusler mod den svenske tegner Lars Vilks. De to har haft kontakt med en amerikansk kvinde, der har truet Vilks

De to mænd er fængslet for trusler mod den svenske tegner Lars Vilks. (Foto: Marie Britt Olsson)
De to mænd er fængslet for trusler mod den svenske tegner Lars Vilks. (Foto: Marie Britt Olsson)

To mænd er sigtet og fængslet i Irland for at planlægge at dræbe den svenske kunstner Lars Vilks, der har tegnet profeten Muhammed som en hund.

De to mænd blev fængslet mandag aften i den irske by Waterford. Den ene mand er fra Algeriet, mens den anden mands nationalitet er ukendt.

Ali Charaf Damache, der er 44 år og fra Algeriet, er sigtet for at have sendt sms-beskeder "af truende karakter". 33-årige Abdul Salam Monsour Khalil al-Jahani, menes af være fra Libyen, men hans nationalitet er uklar, da han har anvendt falske dokumenter, da han søgte om asyl i Irland.

De to mænd er varetægtsfængslede og kommer for retten igen fredag. Det er dog ikke klart, om de konkrete anklager har direkte forbindelse med truslerne mod Lars Vilks.

Den algeriske mand skal have haft kontakt med den amerikanske kvinde Colleen LaRose, kaldet 'Jihad Jane', som i USA er sigtet for mordplaner mod Lars Vilks.

Ali Charaf Damache bor i Waterford sammen med en amerikansk kvinde Jamie Paulin-Ramirez, som for nylig konverterede til islam. Hun blev anholdt for en uge siden, men løsladt lørdag.

LaRose skal have mødt parret i Waterford, da hun var i Irland i efteråret.

I alt syv personer blev arresteret i sidste uge for at planlægge et attentat på Lars Vilks. Fem personer, tre kvinder og to mænd, er dog blevet løsladt uden at blive sigtet for nogen forbrydelse, skriver nyhedsbureauet AFP.

En kroatisk mand blev mandag løsladt efter at være blevet afhørt igennem seks dage. De fem løsladte kan dog ifølge politiet stadig blive sigtet i sagen.

Vilks-sagen omfatter tre algeriere, en libyer, en palæstinenser, en kroat og en amerikansk statsborger.

En gruppe med tilknytning til al-Qaeda satte efter offentliggørelsen af Vilks Muhammed-karikatur en dusør på tegnerens hoved på 100.000 dollar.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere